Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/samosa/

Samosa

Lækre sprøde samosa med kartofler, løg og ærter er en klassiker i det indiske køkken.

Jeg kommer gerne ekstra grønt i de sprøde trekantede hapsere og i denne opskrift er det blomkål som smager godt og mildt sammen med de lækre krydderier og passer perfekt til kartoflerne og ærterne. En skøn måde at få lidt ekstra grønt ind i måltidet.

Jeg servere gerne en skøn myntedip og min skønne indiske salat til samosa

PT45M

Samosa

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 200 g blomkål, skåret i små buketter
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 tsk garam masala
  • 1 knivspids cayenne peber, (kan undlades)
  • 1 tsk stødt koriander
  • 300 g kartoffel, kogte, kolde og groft most
  • 150 g ærter, frosne, eller friske
  • 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
  • 1 pakke filodej
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 3 spsk olivenolie, til at pensle med og stegning
  • Til servering
  • 2 lime, skåret i både
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom blomkålen i en gryde med kogende vand og kog i 2 minutter, hvorefter vandet hældes fra.

Sauter løg og hvidløg på en pande, tilsæt krydderier og rør godt igennem.
Tilsæt derefter kartofler, den tilberedte blomkål, ærter, mynte og smag til med salt og peber.

Skær filodejen ud i retangler af ca 12×20 cm og pensl filodejen med olie på begge sider. Læg 2 spsk fyld i et hjørne og fold hjørnerne sammen omkring fyldet, så det danner en trekant. Fold igen et par gange til dejen er brugt og hver samosa har et par lag filodej.
Pensl med olie, og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 12-15 minutter, til de er sprøde og gyldne.