Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/samosa/

Samosa

Lækre sprøde samosa med kartofler, løg og ærter er en klassiker i det indiske køkken.

Jeg kommer gerne ekstra grønt i de sprøde trekantede hapsere og i denne opskrift er det blomkål som smager godt og mildt sammen med de lækre krydderier og passer perfekt til kartoflerne og ærterne. En skøn måde at få lidt ekstra grønt ind i måltidet.

Jeg servere gerne en skøn myntedip og min skønne indiske salat til samosa

PT45M

Samosa

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 200 g blomkål, skåret i små buketter
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayenne peber, (kan undlades)
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 300 g kartoffel, kogte, kolde og groft most
  • 150 g ærter, frosne, eller friske
  • 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
  • 1 pakke filodej
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 3 spsk olivenolie, til at pensle med og stegning
  • Til servering
  • 2 lime, skåret i både
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kog blomkålsbuketterne i en gryde med kogende vand i 2 minutter og hæld vandet fra.

Varm olie op i en pande og sauter løg og hvidløg, tilsæt krydderier og fintrevet ingefær og rør godt igennem. Tilsæt derefter kartofler, den tilberedte blomkål, ærter, mynte og smag til med salt og peber.

Skær filodejen ud i rektangler på ca. 12 × 20 cm og pensl filodejen med olie på begge sider.

Læg 2 spsk fyld i et hjørne og fold hjørnerne sammen omkring fyldet, så det danner en trekant.

Fold igen et par gange, til der ikke er mere dej, og hver samosa har et par lag filodej.

Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Pensl samosa­erne med olie og bag dem i den varme ovn i ca. 15 minutter, til de er sprøde og gyldne.