Vegetar fyldte peberfrugter med svampe


En dejlig opskrift på vegetar fyldte peberfrugter med svampe og kidneybønner. De er nemme at lave og udgør et dejligt hovedmåltid, eventuelt serveret med ris, godt brød eller en god salat.
Disse fyldte peberfrugter er en dejlig og nem hverdagsret og skøn til de dage, hvor man har lyst til noget lækkert, grønt og velsmagende – men gerne vil lave en grøn ret uden kød. Under opskriften tipper jeg om variationer til retten – inkl en mere italiensk udgave, som også smager vidunderligt!
Prøv også: opskrift på vegetar tacos >>
Vegetar fyldte peberfrugter med svampe
- 200 g champignon, skåret i kvarte
- 1 rødløg, finthakket
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kidneybønner, drænede og skyllede
- 75 g flødeost, naturel
- 4 rød peberfrugt
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 125 g cheddar ost, groftrevet
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Rist champignon på en varm pande i olie under konstant omrøring, til svampene har fået farve.
Skru ned til middelvarme og tilsæt løg, spidskommen, koriander. Sauter til løgene er klare og bløde.
Tilsæt hakkede tomater, kidneybønner og flødeost. Varm det op til flødeosten smelter og smag til med salt og peber.
Halver peberfrugterne og fjern stok og kerner. Sæt dem i et smurt ovnfast fad og fyld dem med den lækre svampe- og bønnestuvning. Hæld en dl grøntsagsboullion i fadet.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15 minutter. Tag fadet ud af ovnen.
Fordel cheddar ost over fyldet i peberfrugterne. Bag i yderligere 10-15 minutter, til osten er smeltet og lækker.
Server med lidt finthakket persille.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Vi har spist dem her til aftensmad i dag. Vi er kun to, så jeg lavede to peberfrugter istedet for fire, og hældte væden fra tomaterne i resten af fyldet og brugte det som sovs på ris til. Jeg er generelt glad for fyldte peberfrugter, så det er rart endelig at finde en hvor det ikke tager syv lange og syv brede at lave fyldet, især når det skal være vegetarisk.
Hej Merete
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, jeg er rigtig glad for at det blev et hit :)
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine
Jeg er i gang med denne opskrift og tænker, at der har indsneget sig en tabulatorfejl ? Synes ikke det gir mening at dræne og skylle de hakkede tomater. Mon ikke det skulle være bønnerne der skal drænes og skylles?
Ja, det er fluks rettet nu. Tak for at gøre mig opmærksom på det og god fornøjelse med maden :)
Kh Ann-Christine
meget glad for Jeres opskrifter
i denne mangler der bønner i ingrediens listen, bønner som senere tilsættes.
mvh lisbeth
Hej Lisbeth,
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter :)
Der er bønner med i ingredienslisten her – det står som 1 dl kidneybønner, drænede og skyllede.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
undskyld, jeg har været blind- sorry
Vi prøvede denne opskrift for et par uger siden og var meget begejstrede og overraskede over hvor mættende og smagfulde de var.
Vi er kødspisere men vil gerne begynde at spise lidt mindre kød, og det er bestemt ikke sidste gang de her peberfrugter er kommet på bordet. De smager fantastisk, så tak for en herlig opskrift og skøn inspiration. I aften skal vi prøve din vegetar bolognese for første gang :)
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Jeg håber også den vegetariske bolognese blev et hit :)
Kh Ann-Christine
Superlækker ret, den skal jeg prøve i de forskellige varianter. I aften blev det til en blanding, da jeg havde flødeost, mozzarellea og parmesan i køleskabet i forvejen :)
I dine tips til opskriften står der: Som alternativ til sorte bønner kan du bruge sorte bønner, quinoa eller puy linser. Går ud fra, at det skulle være Som alternativ til kidnyebønner?
Denne opskrift er SÅ Lækker og er blevet et hit her i familien. Og så er de nemme at lave :-)
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for :)
Kh Ann-Christine