Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/linsefrikadeller/ Aftensmad Frokost, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Vegetar

Linsefrikadeller

Saftige og skønne linsefrikadeller fyldt med god smag og krydderier, som kan spises til alt hvad man nu ellers ville spise frikadeller til.

Jeg synes de er særligt skønne i pitabrød, spidskålswraps eller fladbrød – gerne med avocado, chilisauce, salat og masser grønt. Men de går nu også fint som tilbehør til fx råstegte kartofler og en god salat.

Her har jeg fyldt dem med persille, men alt efter årstiden vil det også være lækkert med andre krydderurter og gerne et miks med alt godt fra krydderurtebedet.

Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>

Linsefrikadeller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT20M18
Ingredienser
  • 175 g røde linser
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 spsk hvedemel
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • smør og olie til stegning
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skyl linserne i en sigte og lad dem simre i boullion i 20 minutter, ved lav/middel varme uden låg.

Hæld overskydende vand fra linserne og bland de kogte linser med finthakket løg, hvidløg, finthakket persille og æg. Rør det godt sammen.

Rør hvedemel med krydderier, salt og peber og rør det godt sammen med linsefarsen. Hvis farsen er for våd, så kom en spsk ekstra mel eller havregryn i farsen.

Form linsefrikadeller i frikadellestørrelse og steg dem på begge sider på en pande med smør og olie. Vend dem først, når de er færdigstegt på den ene siden.