Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/squash-frikadeller/ Aftensmad Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Squash Frikadeller

Squash frikadeller kan snildt varieres på mange måder – kom revet gulerødder i, tilføj en masse skønne krydderurter fra haven eller komme lidt grofthakkede kikærter, bønner eller kogt quinoa i farsen.

De kan både bages i ovnen som beskrevet i opskriften her, eller steges i lidt smør og olie på en pande.

I mangel af bedre ord kalder jeg dem squash frikadeller – men de er selvfølgelig ikke at sammenligne med sådan en skøn klassisk frikadelle opskrift, som jeg i øvrigt tror skal på menuen i aften. Mums!

Prøv også: disse lækre quinoadeller >>

PT30MPT15M4

Squash frikadeller

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 250 g squash, groftrevet
  • 1 æg
  • 60 g fuldkornshvedemel
  • 1 løg, finthakket
  • 40 g cheddar ost, groftrevet
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk olivenolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pres al den overskydende saft fra squash gennem en sigte.

Kom squash i en skål sammen med de andre ingredienser og rør det godt sammen til en fars. Lad farsen trække på køl i 30 minutter.

Form 8 deller og læg dem på en bradepan­de med bagepapir. Pensl med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 25 minutter. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.