Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spidskaalssalat-med-blommer/

Salat med spidskål og blommer

Denne salat med spidskål og blommer er virkelig lækker og dejligt at servere som tilbehør til mange retter her i august måned, hvor de danske blommer har deres højsæson.

Jeg drysser salaten med ristede sesamfrø som giver et dejligt knas til salaten og den lækre salte sprødstegte halloumi er lige prikken over i´et som binder salaten sammen og gør den helt uimodståelig lækker.

Vores blommetræ giver skåle fyldt med lækre opalblommer og de smager virkelig godt både til det søde og salte køkken.

Prøv også: spidskålssalat med æble og avocado >>

PT15M

Spidskålssalat med blommer

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 spidskål, fintsnittet
  • 150 g blommer, skåret i kvarte
  • 2 spsk sesamfrø, ristede på panden
  • vinaigrette
  • 125 g halloumi, skåret i skiver
  • 0,50 tsk dijon sennep
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør vinaigretten sammen og vend den fintsnittede spidskål med dressingen i en stor skål. Masser kålen lidt, så den knækker og bliver blød og mør.

Steg halloumi på en pande i lidt olie på begge sider til den er gyldenbrun og sprød. Skær i mindre stykker.

Anret spidskålsalaten på et stort fad og fordel blommer og ristet halloumi over, drys med sesam inden servering.