Løgtærte
Her får i min opskrift på løgtærte, som er både nem og virkelig lækker med rigtig dejlig smag. Løgene karamellisere lidt under bagningen og bliver dejligt søde, hvilket passer perfekt til den luftige æggemasse og den milde smag af pinjekerner, timian og honning.
Madtærter er bare altid lækkert, både til en hyggelig frokost og som aftensmad, hvor jeg gerne servere en simpel salat til en løgtærte som denne. Løgtærte, og madtærter i det hele taget ,er også dejligt på en buffet eller til anden fællesspisning, for den kan fint serveres kold eller lun.
Prøv også: min opskrift på squashtærte >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Løgtærte
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Tærtefyld
- 6 løg, skåret i tynde ringe
- 1 tsk honning
- 50 g pinjekerner
- 1 tsk tørret timian
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 4 æg, sammenpisket
- 150 g cremefraiche 18 %
- 100 g gruyere
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen Det kan også køres på en foodprocessor.
Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 24 cm i diameter og prik hul i dejen med en gaffel.
Forbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Løgtærte
Sauter løg i olivenolie på en stor pande til løgene er bløde.
Tilsæt honning og rør godt, mens løgene karamellisere.
Tilsæt pinjekerner, fintrevet muskatnød, timian, salt og friskkværnet peber og tag panden af varmen.
Pisk æg, cremefraiche og gruyere sammen og vend løgblandingen i.
Fordel fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten i ca. 35 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til æggemassen er stivnet.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg lavede tærten til brunch i weekenden, og den var meget populær.
Jeg ville gentage succesen her til aften, men opskriften er ændret, eller tager jeg helt fejl?
Jeg bagte/karamelliserede løgene i ovnen med honning og balsamico, kom halvdelen i formen, derefter æggeblanding og til sidst resten af løgene og pinjekerner..
Ellers ligner opskriften jo meget.. Hvorfor har du ændret? Eller kan jeg finde den at andet sted?
Kh. Anne
Hej Anne
Jeg har ikke ændret opskriften, og jeg har ikke andre opskrifter på løgtærter, – så mon det kan være en opskrift fra et andet sted?
Kh Ann-Christine
6 løg er et vidt begreb, vedr. størrelse på løg, mine er store løg. Synes 6 vil fylde meget.
Det er 6 stk i alm store gennemsnitsstørelse. Så der er plads til lidt fleksibilitet op ned i størrelsen på det enkelte løg og opskriften kan også fint klare at mængden af løg ikke er nøjagtig på antal gram. Løgene falder desuden en del sammen når de sauteres.
Kh Ann-Christine
Kære AC
Hvor ser den tærte lækker ud – den må prøves :-) Har du erfaring med at lave tærter uden æg? Jeg har en veninde, som er æggeallergiker nemlig.
Tusind tak alle dine skønne opskrifter som jeg nyder at lave :-)
De bedste hilsner
Kathrine
Hej Kathrine
Mange tusind tak! Det er jeg glad for at høre!
Jeg er ret vild med æggebaseret fyld i mine tærter, men jeg har fx denne tærte uden æg
Kh Ann-Christine