Squashtærte


Denne lækre squashtærte med squash, porre og hytteost er en skøn og nem middagsret, som også er glimrende at tilberede i forvejen, da den også smager skønt kold eller kan lunes let i ovnen inden servering.
Indimellem kommer jeg lidt lækker smuldret feta i æggemassen i stedet for parmesanost det er en en skøn variation til den lækre squashtærte.
Jeg servere den gerne med en skøn salat, og lidt gnavegrønt til børnene og den er også virkelig fin til en buffet, i madpakken eller til en frokostservering.
Prøv også: opskrift på lækker nem rucolasalat >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Squashtærte
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 2 spsk vand
- 1 tsk salt
- Fyld
- 4 æg
- 1 dl mælk
- 30 g parmesan, friskrevet
- 200 g hytteost
- 1 knivspids muskatnød, friskrevet
- 2 porre, skåret i tynde skiver
- 1 squash, skåret i skiver
- sort peber, friskkværnet
- 50 g parmesan, til at drysse over inden bagning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.
Saml dejen med lidt vand til den hænger sammen og lad den gerne hvile på køl i 15 minutter hvorefter den trykkes ud i en smurt tærteform (ca. 27 cm diameter).
Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Fyld til squashtærte
Pisk æg, mælk, parmesan, hytteost, muskatnød, salt og peber sammen med et piskeris og vend porrer i blandingen.
Fordel fyldet i den forbagte tærtebund, læg squashskiverne ovenpå og drys fintrevet parmesan over.
Bag tærten i ca. 30-40 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til æggemassen er stivnet.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har lavet tærten og puttet den på frys til gæster senere i januar. Jeg kan se, at den går fra hinanden, da jeg tog den ud af formen. Kan jeg fikse det ved opvarmning af tærten, evt. hælde et nyt æg udover tærten, så den kan hænge sammen, når den skal serveres?😊
De to andre tærte med porrer og laks hænger sammen!
Hej Nanna
Tja, det er da forsøget værd, men jeg har ikke testet det – så det må komme an på en prøve
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AC,
Du skriver at tærten kan lunes let i ovnen inden servering, hvis man laver den lidt forinden.
Jeg skal holde større fest og vil altid gerne forberede så meget mad som muligt inden gæsterne kommer.
Kunne denne tærte evt. laves om morgenen og så lunes i ovnen senere? Og hvis ja, hvor lang tid vil du anbefale at lune den?
Og ville det også kunne gøres, hvis jeg snyder og bruger en købt tærtebund.
På forhånd tak for svar!
Hej Signe
ja, det kan du godt. Jeg ville give den 15 minutter med folie over i en forvarmet ovn ved 175 grader. Den kan sikkert fint laves med en købt tærtebund, og også lunes på samme måde.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for mange gode opskrifter. Kan man mon erstatte noget af smørret i bunden med et mere kalorielet alternativ??
Hej Louise,
Tak for din søde hilsen.
Jeg har ikke et godt bud på et kalorielet alternativ til smør, der vil give en lige så lækker tærtebund.
Kh Ann-Christine