Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/squashtaerte/

Squashtærte

Denne lækre squashtærte med chorizo, porre og hytteost er en skøn og nem middagsret, som også er glimrende at tilberede i forvejen, da den også smager skønt kold eller kan lunes let i ovnen inden servering.

Indimellem kommer jeg lidt lækker smuldret feta i æggemassen i stedet for parmesanost, begge dele er akkurat lige lækkert og er en skøn variation til den lækre squashtærte.

Jeg servere den gerne med en skøn salat, og lidt gnavegrønt til børnene og den er også virkelig fin til en buffet, i madpakken eller til en frokostservering.

Prøv også: opskrift på lækker nem rucolasalat >>

PT1H

Squashtærte

4 pers.    1 time
4 pers.
Ingredienser
  • grov tærtedej
  • 50 g fuldkornsmel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 1-3 spsk. vand
  • 1 tsk. salt
  • Fyld
  • 1 squash, skåret i skiver
  • 2 porre, skåret i tynde ringe
  • 50 g god chorizo, skåret i tern (undlades hvis vegetar)
  • 4 æg
  • 200 g hytteost
  • 30 g parmesanost, friskrevet
  • 1 dl mælk
  • friskrevet muskatnød
  • friskkværnet sort peber
  • + evt. 50 g revet ost til at drysse over inden bagning
  • Frisk timian eller oregano til servering
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor. Saml dejen med lidt vand til den hænger sammen og lad den gerne hvile på køl i 15 minutter hvorefter den trykkes ud i en smurt tærteform (ca. 27 cm diameter). Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.

Fyld til squashtærte
Pisk æg, mælk, parmesanost, hytteost, sort peber, muskatnød sammen med et piskeris og vend chorizotern og porre i blandingen. Fordel fyldet i den forbagte tærtebund, anret med skiver af squash  og drys evt lidt revet ost over.
Bag tærten i ca. 30-40 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft,  til æggemassen er stivnet.