Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/squashtaerte/

Squashtærte

Denne lækre squashtærte med squash, porre og hytteost er en skøn og nem middagsret, som også er glimrende at tilberede i forvejen, da den også smager skønt kold eller kan lunes let i ovnen inden servering.

Indimellem kommer jeg lidt lækker smuldret feta i æggemassen i stedet for parmesanost det er en en skøn variation til den lækre squashtærte.

Jeg servere den gerne med en skøn salat, og lidt gnavegrønt til børnene og den er også virkelig fin til en buffet, i madpakken eller til en frokostservering.

Prøv også: opskrift på lækker nem rucolasalat >>

PT60M

Squashtærte

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Grov tærtedej
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • Fyld
  • 4 æg
  • 1 dl mælk
  • 30 g parmesan, friskrevet
  • 200 g hytteost
  • 1 knivspids muskatnød, friskrevet
  • 2 porre, skåret i tynde skiver
  • 1 squash, skåret i skiver
  • sort peber, friskkværnet
  • 50 g parmesan, til at drysse over inden bagning
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.

Saml dejen med lidt vand til den hænger sammen og lad den gerne hvile på køl i 15 minutter hvorefter den trykkes ud i en smurt tærteform (ca. 27 cm diameter).

Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.

Fyld til squashtærte
Pisk æg, mælk, parmesan, hytteost, muskatnød, salt og peber sammen med et piskeris og vend porrer i blandingen.

Fordel fyldet i den forbagte tærtebund, læg squashskiverne ovenpå og drys fintrevet parmesan over.

Bag tærten i ca. 30­-40 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til æggemassen er stivnet.