Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/taerte-med-tomat-og-feta/ Aftensmad Efterår, Forår, Mad på budget, Madtærter, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vinter

Tærte med tomat og feta

Her får du min opskrift på en lækker madtærte med  tomat, feta og oliven.

Den er særligt skøn når det er sæson for solmodne tomater og den er dejlig at spise med en god grøn salat til, gerne med lidt feta, oliven og tomat i den grønne salat.

Tærten kan gemmes til næste dag. De bagte tomater kan afgive lidt saft, så den bliver lidt smovset, men hvis man ikke skærer dem over, men bager dem hele i tærten, så bliver det meste af tomatsaften inden de tomaterne også efter bagning.

Prøv også: opskrift på kyllingetærte >>

PT1H30MPT30M4

Tærte med tomat og feta

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Grov tærtedej
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • Fyld
  • 5 æg
  • 250 g ricotta
  • 2 spsk frisk oregano
  • 450 g cherrytomater
  • 100 g feta
  • 60 g sorte oliven uden sten
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.

Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform, min er 24 cm i diameter.

Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.

Fyld til tomattærte
Pisk æg, ricotta, oregano, salt og peber sammen i en skål og kom det i den forbagte tærtedej. Fordel to­materne i fyldet. Smuldr feta over og fordel til sidst olivenerne i fadet.

Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30­-35 minutter, til æggemassen er stivnet.