Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mexi-taerte/

Mexi Tærte

Smovset og lækker mexi tærte som er nem at lave, fyldt med gode sager og så herligt smovset, at den er et hit hos hele familien.

Det er en meget mættende tærte med kylling og bønner og den kan sagtens nydes kold dagen efter.

Jeg fylder den dejlige tærte med grøntsager, kylling og så er der også lidt sprøde nachos og smovset cheddarost til. Server den med fx guacamole og en grøn salat til med majs og avocado.

Prøv også: Opskrifter på flere skønne madtærter her >>

PT1H30M

Mexi tærte

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Grov tærtedej
  • 65 g fuldkornshvedemel
  • 160 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 4 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • Krydret kylling
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt koriander
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 50 g bladselleri, groftrevet
  • 250 g squash, groftrevet
  • 200 g kyllingefilet, i tern
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tærtefyld
  • 3 æg, sammenpisket
  • 200 g hytteost
  • 1 dåse kidneybønner, drænet og skyllet
  • 150 g majs
  • 50 g cheddar ost, friskrevet
  • 100 g nachos, groft knust
  • salt
  • sort peber
  • Til servering
  • 2 spsk sriracha chilisauce
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 rød chili, i ringe
  • 1 øko lime, i både
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.

Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter.

Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 28 cm i diameter og prik hul i dejen med en gaffel

Forbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.

Krydret tomatkylling

Rist krydderierne ved middelvarme i en lille kasserolle. Kom olie, hvidløg, hakkede tomater, bladselleri, squash og kylling i. Lad det simre uden låg i 10 minutter og lad det køle lidt af. Hæld væden fra, hvis der er flydende væde i gryden.

Tærte fyld til mexitærte
Pisk æg, hytteost, salt og friskkværnet peber sammen med et piskeris og vend den lune krydrede tomatkylling, kidneybønner,  majskerner i blandingen.

Fordel fyldet i den forbagte tærtebund, drys med friskrevet cheddar og knuste tortilla og bag tærten i ca. 35 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft,  til æggemassen er stivnet.

Server med cremefraiche, chili, lime og koriander