Tærte ala Ratatouille


Tærte ala Ratatouille er virkelig lækker og en både smuk og mættende vegetarret og nu hvor det er højsæson for solmodne tomater og squash, så er det jo lige sagen med sådan en lækker tærte her.
Jeg bruger auberginer, tomater, squash, peberfrugt og løg i tærten.
Den skønne franske klassiker gør sig glimrende også som tærte og med en tærtedej omkring er den desuden lidt mere mættende, end når jeg servere den klassiske ratatouille.
Prøv også: Opskrift på kålssalat med appelsin >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tærte ala ratatouille
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Tomatsauce
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 400 g hakkede tomater
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 2 tsk tørret timian
- salt og friskkværnet peber
- Tærtefyld
- 1 aubergine, skåret i skiver
- 1 squash, skåret i skiver
- 2 tomater, skåret i skiver
- 1 rød peberfrugt, skåret i skiver
- 70 g parmesan
- Derudover
- 0,50 håndfuld frisk timian, til at drysse over
- 1 tsk olivenolie, til at dryppe over inden servering
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Tomatsauce
Kom alle ingredienserne til saucen i en gryde. Kog op under omrøring og lad saucen simre uden låg, mens tærtedejen tilberedes.
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor. Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Tærte ala Ratatouille
Fordel tomatsauce i tærten og fordel alle skiverne af aubergine, squash, tomater og peberfrugt over, samt drys med parmesan. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter i ovnen.
Dryp lidt olivenolie og drys med frisk timian inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for en god opskrift, tærten smagte fremragende. Jeg oplevede dog, at tomatsaucen gjorde bunden temmelig blød (den havde været i ovnen inden saucen kom på). Er der noget du kan anbefale mig, eller pege på min mulige fejl?
Hej Klaus
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften.
Det kan være du skal prøve at forbage ekstra 5 minutter uden fyld efter bunden er blindbagt. Ellers kan det være at tomatsaucen skal koges en anelse mere ind.
Derudover kan det være afgørende at tærten ikke står forlænge med den varme sauce inden den bages igen. Har man brug for lidt tid der, så kan det være en ide at køle tomatsaucen lidt af inden.
Jeg håber det giver mening :)
Kh Ann-Christine
Kan den fryses
jeg vil umiddelbart ikke tro den vil være lige så lækker efter frost, men har ikke testet det.
Kh Ann-Christine
En fantastisk, flot og smagfuld tærte.
Hvad kan man servere til?
Mvh
Pernille Ravnsborg
Mange tak :)
Du kan servere alt fra salater, brød, kylling mv til.
Kh Ann-Christine