Tærte ala Ratatouille
Tærte ala Ratatouille er virkelig lækker og en både smuk og mættende vegetarret og nu hvor det er højsæson for solmodne tomater og squash, så er det jo lige sagen med sådan en lækker tærte her.
Jeg bruger auberginer, tomater, squash, peberfrugt og løg i tærten.
Den skønne franske klassiker gør sig glimrende også som tærte og med en tærtedej omkring er den desuden lidt mere mættende, end når jeg servere den klassiske ratatouille.
Prøv også: Opskrift på kålssalat med appelsin >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tærte ala ratatouille
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Tomatsauce
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 2 tsk tørret timian
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tærtefyld
- 1 aubergine, skåret i skiver
- 1 squash, skåret i skiver
- 2 tomat, skåret i skiver
- 1 rød peberfrugt, skåret i skiver
- 70 g parmesan
- Derudover
- 0,50 håndfuld frisk timian, til at drysse over
- 1 tsk olivenolie, til at dryppe over inden servering
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tomatsauce
Kom alle ingredienserne til saucen i en gryde. Kog op under omrøring og lad saucen simre uden låg, mens tærtedejen tilberedes.
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor. Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Tærte ala Ratatouille
Fordel tomatsauce i tærten og fordel alle skiverne af aubergine, squash, tomater og peberfrugt over, samt drys med parmesan. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter i ovnen.
Dryp lidt olivenolie og drys med frisk timian inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan den fryses
jeg vil umiddelbart ikke tro den vil være lige så lækker efter frost, men har ikke testet det.
Kh Ann-Christine
En fantastisk, flot og smagfuld tærte.
Hvad kan man servere til?
Mvh
Pernille Ravnsborg
Mange tak :)
Du kan servere alt fra salater, brød, kylling mv til.
Kh Ann-Christine
Tak for en fantastisk opskrift af tærte – Den bedste jeg har smagt! Og jeg er faktisk ret kritisk anlagt når det kommer til tærter ;)
Jeg tænker hele tiden tilbage på den, så må nok snart lave den igen! :P
Årh hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine