Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/taerte-ratatouille/ Aftensmad Efterår, Franske retter, Madtærter, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vegetar

Tærte ala Ratatouille

Tærte ala Ratatouille er virkelig lækker og en både smuk og mættende vegetarret og nu hvor det er højsæson for solmodne tomater og squash, så er det jo lige sagen med sådan en lækker tærte her.

Jeg bruger auberginer, tomater, squash, peberfrugt og løg i tærten.

Den skønne franske klassiker gør sig glimrende også som tærte og med en tærtedej omkring er den desuden lidt mere mættende, end når jeg servere den klassiske ratatouille. 

Prøv også: Opskrift på kålssalat med appelsin >>

PT45MPT15M4

Tærte ala ratatouille

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Grov tærtedej
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • Tomatsauce
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 100 g koncentreret tomatpuré
  • 2 tsk timian, tørret
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tærtefyld
  • 1 aubergine, skåret i skiver
  • 1 squash, skåret i skiver
  • 2 tomat, skåret i skiver
  • 1 rød peberfrugt, skåret i skiver
  • 70 g parmesan
  • Derudover
  • 0,50 håndfuld frisk timian, til at drysse over
  • 1 tsk olivenolie, til at dryppe over inden servering
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tomatsauce
Kom alle ingredienserne til saucen i en gryde. Kog op under omrøring og lad saucen simre uden låg, mens tærtedejen tilberedes.

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor. Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.

Tærte ala Ratatouille
Fordel tomatsauce i tærten og fordel alle skiverne af aubergine, squash, tomater og peberfrugt over, samt drys med parmesan. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter i ovnen.

Dryp lidt olivenolie og drys med frisk timian inden servering.