Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/porretaerte/

Porretærte

Porretærte er lidt af en klassiker og det er både nem og lækker aftensmad.

Jeg servere gerne tærten med en god salat til, alt efter årstiden. I påskeferien spiste vi den en aften med denne lækre fyldige salat med grønkål og edamame + en skål gnavegrønt til Julie og Johan.

Virkelig lækkert!

Jeg deler lidt flere tips til variation af tærten under opskriften.

Prøv også: Opskrifter på flere skønne madtærter her >>

PT1H15M

Porretærte

Tid i alt1 time 15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Grov tærtedej
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • Fyld til Porretærte
  • 4 porre, skåret i ringe
  • 50 g bacon, sprødstegt og grofthakket
  • 3 æg, sammenpisket
  • 1 dl mælk
  • 200 g hytteost
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • salt
  • sort peber
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Saml dejen med vand og lad dejen hvile i en skål i køleskabet i 30 minutter.

Rul dejen ud og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.

Fyld
Skær den bunden og den grønne del fra porrerne.

Pisk æg, mælk, hytteost, parmesan, muskatnød, salt og friskkværnet peber sammen med et piskeris og vend porre og bacon i fyldet. Fordel i den forbagte tærtebund.

Bag tærten i 30-35 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til æggemassen er stivnet.