Porretærte


Porretærte er lidt af en klassiker og det er både nem og lækker aftensmad.
Jeg servere gerne tærten med en god salat til, alt efter årstiden. I påskeferien spiste vi den en aften med denne lækre fyldige salat med grønkål og edamame + en skål grønthapsere til mine børn
Virkelig lækkert!
Jeg deler lidt flere tips til variation af tærten under opskriften.
Prøv også: Opskrifter på flere skønne madtærter her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Porretærte
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Fyld til Porretærte
- 3 porre, skåret i tynde ringe
- 70 g bacon, sprødstegt og grofthakket
- 4 æg, sammenpisket
- 2 dl mælk
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- salt
- sort peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Saml dejen med vand og lad dejen hvile i en skål i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
Fyld
Steg bacon på panden, til det er næsten færdigt og sprødt.
Sauter porrerne under omrøring ved middel varme i fedtet fra bacon eller i olivenolie.
Bland æg, mælk, bacon, muskatnød, porrer og peber i en skål og fordel fyldet i den forbagte tærtebund.
Bag tærten færdig i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 25-30 minutter, eller til æggemassen er stivnet.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for altid fine og gode opskrifter.
Kan man fryse tærten ?
Mvh Jytte
Hej Jytte
Mange tak for din søde hilsen
Tærten kan fint fryses
Kh Ann-Christine
Jeg bager tærte bund af glutenfri basis melblanding fra Salling Group. Er der nogen forholdsregler i forhold til denne type mel, jeg tænker på bagetid, hævning etc..
Kan nogen hjælpe her?
Hilsen Pia
Hej Pia
jeg har ikke testet med glutenfri tærte og kender ikke den mel, men umiddelbart ville jeg selv blot udskifte melet i opskriften og prøve det af til denne tærtedej, jeg tror ikke det kan gå helt galt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Din tærte er i ovnen.
Min tærteform har en bredere diameter end en alm. tærteform, så jeg tilføjede 25g ekstra af begge typer mel og smøren, af vand brugte jeg 3 3/4 spsk.
Til fyldet brugte jeg 4 lidt tynde porrer, de 10-12 øverste cm af et grønt spidskål og 8-9 champignoner. Alt skåret ud i skiver/tern.
Pga. ekstra fyld og formens diameter tilføjede jeg et ekstra æg.
Jeg bruger M/L str. æg.
Du kender det nok.. lidt af det og lidt af det og så går det nok…
Tak for lækker mad.
Det går nemlig nok :)
Tak for din fine hilsen og jeg håber det smagte skønt!
Kh Ann-Christine