Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/porretaerte/

Porretærte

Porretærte er lidt af en klassiker og det er både nem og lækker aftensmad.

Jeg servere gerne tærten med en god salat til, alt efter årstiden. I påskeferien spiste vi den en aften med denne lækre fyldige salat med grønkål og edamame + en skål grønthapsere til mine børn

Virkelig lækkert!

Jeg deler lidt flere tips til variation af tærten under opskriften.

Prøv også: Opskrifter på flere skønne madtærter her >>

PT1H30M

Porretærte

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Grov tærtedej
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • Fyld til Porretærte
  • 3 porre, skåret i tynde ringe
  • 70 g bacon, sprødstegt og grofthakket
  • 4 æg, sammenpisket
  • 2 dl mælk
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • salt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Saml dejen med vand og lad dejen hvile i en skål i køleskabet i 30 minutter.

Rul dejen ud og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.

Fyld
Steg bacon på panden, til det er næsten færdigt og sprødt.

Sauter porrerne under omrøring ved middel­ varme i fedtet fra bacon eller i olivenolie.

Bland æg, mælk, bacon, muskatnød, porrer og peber i en skål og fordel fyldet i den forbagte tærtebund.

Bag tærten færdig i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 25­-30 minutter, eller til æggemassen er stivnet.