Kartoffel og bacon tærte
Kartoffel og bacon tærte er en skøn, nem og lækker ret til både aftensmad, buffet og frokostretter.
Jeg variere den gerne med hvad jeg lige har på lager – fx med en god chorizo skåret i små tern i stedet for bacon og med porrer eller forårsløg istedet for løg. Man kan også sagtens komme en smule ost i; feta, cheddar, vesterhavsost, hytteost eller mozzarella er altsammen lækkert. På denne måde kan man fint bruge opskriften til at undgå madspild og få ryddet op i køleskabet.
Prøv også: One Pot Pasta med kylling og spinat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kartoffeltærte med bacon
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Fyld
- 400 g kartofler, skåret i tern
- 4 æg
- 2 dl mælk
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 tsk dijon sennep
- 0,50 tsk muskatnød, fintrevet
- 1 tsk tørret timian
- 1 løg, finthakket
- 100 g bacon, sprødstegt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.
Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform, min er 24 cm
Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Tærtefyld til kartoffeltærte
Kom kartoffeltern i en gryde med letsaltet vand, lad det koge op og kog kartoflerne i 3 minutter. Hæld vandet fra gennem en sigte og lad dem lufttørre og køle lidt af i sigten. Kartoflerne skal ikke være kogt møre.
Kom æg, mælk, cremefraiche, sennep, muskatnød, timian og friskkværnet peber i en skål og pisk det sammen til en ensartet masse. Vend kartoffeltern, finthakkede løg og finthakket sprød bacon i æggeblandingen.
Kom fyldet i den forbagte tærtedej og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 40 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine,👋🏻
mon jeg forud skal stege Chorizo’en på panden, hvis jeg ikke ønsker at tærten skal svømme rundt fedt🤔
Tak og dejlig sommer til dig og dine🫶🏻
Hej Lilo,
jeg oplever ikke at tærten svømmer i fedt fra chorizoen, men at den giver super god smag til hele tærten. Al den smag, som chorizoen giver vil du minimere ved at stege den først, og hælde fedtet fra – men den vil stadig smage skønt, så prøv dig endelig bare frem.
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Kan man bruge søde kartofler i stedet for? Er der en salat, du tænker er god til denne tærte? :-)
Bedste hilsener
Merete
Ja, det kan du godt :) – denne salat med pærer vil være lækker til og ellers kan du finde masser af salat opskrifter her
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for endnu en af dine dejlige opskrifter. Jeg har bagt tærter i mange år, men selvom bunden bliver forbagt ender jeg altid med en tærte med sprøde kanter men blød bund. Har du et trick til at få en lækker sprød bund? På forhånd tak. Bedste hilsner Jette
Hej Jette,
Du kan evt prøve at give din tærtebund et par minutter med undervarme efter den er forbagt og tømt for bagefyld.
Det tror jeg vil hjælpe dig.
Kh Ann-Christine