Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kartoffel-og-bacon-taerte/ Aftensmad Buffet, Efterår, Familiefavoritter, Forår, Frokost, Madpakker, Madtærter, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vinter

Kartoffel og bacon tærte

Kartoffel og bacon tærte er en skøn, nem og lækker ret til både aftensmad, buffet og frokostretter.

Jeg variere den gerne med hvad jeg lige har på lager –  fx med en god chorizo skåret i små tern i stedet for bacon og med porrer eller forårsløg istedet for løg. Man kan også sagtens komme en smule ost i; feta, cheddar, vesterhavsost, hytteost eller mozzarella er altsammen lækkert. På denne måde kan man fint bruge opskriften til at undgå madspild og få ryddet op i køleskabet.

Prøv også: One Pot Pasta med kylling og spinat >>

Kartoffeltærte med bacon
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT30M6
Ingredienser
  • Grov tærtedej
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • Fyld
  • 400 g kartofler, skåret i tern
  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 tsk dijon sennep
  • 0,50 tsk muskatnød, fintrevet
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 løg, finthakket
  • 100 g bacon, sprødstegt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.

Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform, min er 24 cm

Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.

Tærtefyld til kartoffeltærte
Kom kartoffeltern i en gryde med letsaltet vand, lad det koge op og kog kartoflerne i 3 minutter. Hæld vandet fra gennem en sigte og lad dem lufttørre og køle lidt af i sigten. Kartoflerne skal ikke være kogt møre.

Kom æg, mælk, cremefraiche, sennep, muskatnød, timi­an og friskkværnet peber i en skål og pisk det sammen til en ensartet masse. Vend kartoffeltern, finthakkede løg og finthakket sprød bacon i æggeblandingen.

Kom fyldet i den forbagte tærtedej og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 40 minutter.