Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kartoffel-og-bacon-taerte/

Kartoffel og bacon tærte

Kartoffel og bacon tærte er en skøn, nem og lækker ret til både aftensmad, buffet og frokostretter.

Jeg variere den gerne med hvad jeg lige har på lager –  fx med en god chorizo skåret i små tern i stedet for bacon og med porrer eller forårsløg istedet for løg. Man kan også sagtens komme en smule ost i; feta, cheddar, vesterhavsost, hytteost eller mozzarella er altsammen lækkert. På denne måde kan man fint bruge opskriften til at undgå madspild og få ryddet op i køleskabet.

Kartoffeltærte kan sagtens laves dagen før og blot lunes inden servering eller nydes kold, fx i madpakken.

Prøv også: One Pot Pasta med kylling og spinat >>

PT1Hog30Mter

Kartoffel og bacon tærte

6 pers.    1 time og 30 minutter
6 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time og 30 minutter
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.

Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform.

Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.

Fyld
Kom kartoffeltern i en gryde med letsaltet vand og kog op. Lad det koge i 3 minutter og hæld vandet fra og lad dem lufttørre. Kartoflerne skal ikke være kogt møre og klar til servering.

Kom æg, mælk, cremefraiche, sennep, fintrevet muskatnød og timian i en skål og pisk det sammen til en ensartet masse. Vend kartoffeltern, løgtern og finthakket sprød bacon i æggeblandingen.

Kom fyldet i den forbagte tærtedej og bag i ovnen i 40 minutter ved 175 grader varmluft.