Tærte med kylling og grønt
Her får I min opskrift på tærte med kylling og grønt. Den er virkelig lækker og en favorit hos min familie.
Mine børn er blevet ret glade for at spise madtærter på det seneste, og i særdeleshed denne variant, som vi har lavet nogle gange på det sidste. Det er jo virkelig skønt, for det giver både inspiration og motivation til at finde på nye skønne varianter af tærter til aftenmaden.
Denne tærte med kylling serverer vi gerne med en lækker salat til, alt efter årstiden.
Prøv også: Opskrifter på flere skønne madtærter her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tærte med kylling
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Tærtefyld
- 200 g kyllingefilet
- 20 g hvedemel
- 30 g chorizo, skåret i små tern
- 150 g broccoli, i små buketter
- 4 æg, sammenpisket
- 1 dl mælk
- 200 g hytteost
- 50 g cheddar ost, friskrevet
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.
Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 24 cm i diameter og prik hul i dejen med en gaffel
Forbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Tærte med kylling og grønt
Vend kyllingetern med hvedemel, salt og peber og brun dem hurtigt af på en varm pande med olie. Kyllingekødet skal ikke være gennemstegt.
Pisk æg, mælk, hytteost, salt og friskkværnet peber sammen med et piskeris og vend kylling, broccoli og chorizotern i blandingen.
Fordel fyldet i den forbagte tærtebund, drys med friskrevet cheddar og bag tærten i ca. 35 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til æggemassen er stivnet.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, man kan desværre ikke se ingredienslisten på grund af reklamerne, der dækker for det hele…
Vh. Mads
Hej Mads
Det er ikke meningen at der skal være reklamer oven i opskrift eller indhold i det hele taget, så det må være en fejl. Det er ikke noget jeg har kunnet genskabe hos mig, men hvis du vil sende et skærmprint + fortælle om det er mobil, iPad eller desktop til mail@valdemarsro.dk, så får jeg vores teknikker til at kigge på det.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg vil høre om man kan fryse denne lækre kylling tærte?
Jeg skal have masser af gæster hen over julen. Så det kunne være fedt at forberede en del af maden ugen inden.
Bedste hilsner Pia
Hej Pia
Det tror jeg fint den kan. Jeg vil anbefale at lade den tø op i køleskabet dagen før den skal serveres og lune den igennem inden servering.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Er kæmpe fan af denne tærte.
Men står og skal i gang med at lave den, og har kun grahamsmel. Kan det bruges i stedet for fuldkornsmel? Og er det stadig 50 g.?
Vh. Heidi
Hej Heidi
Du kan sagtens erstatte fuldkornsmelet med grahamsmel – samme mængde.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine