Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/taerte-med-kylling/

Tærte med kylling og grønt

Her får I min opskrift på tærte med kylling og grønt. Den er virkelig lækker og en favorit hos min familie. Mine børn er blevet ret glade for at spise madtærter på det seneste, og i særdeleshed denne variant, som vi har lavet nogle gange på det sidste. Det er jo virkelig skønt, for det giver både inspiration og motivation til at finde på nye skønne varianter af tærter til aftenmaden.

Denne tærte med kylling serverer vi gerne med en lækker salat til, alt efter årstiden.

Prøv også: Opskrifter på flere skønne madtærter her >>

PT1H30M

Tærte med kylling og grønt

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Grov tærtedej
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • Tærtefyld
  • 200 g kyllingefilet, kogt eller stegt
  • 30 g chorizo, skåret i små tern
  • 150 g broccoli, i små buketter
  • 4 æg, sammenpisket
  • 1 dl mælk
  • 200 g hytteost
  • 50 g cheddar ost, friskrevet
  • salt
  • sort peber
Udskriv 
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.

Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter.

Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 24 cm i diameter og prik hul i dejen med en gaffel

Forbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.

Tærte med kylling og grønt
Hvis kyllingen ikke er tilberedt på forhånd – der kan fx sagtens bruges en rest kylling – så kog den i 17 minutter i grøntsagsboullion og skær derefter kyllingen i små tern.

Pisk æg, mælk, hytteost, salt og friskkværnet peber sammen med et piskeris og vend kylling, broccoli og chorizotern i blandingen.

Fordel fyldet i den forbagte tærtebund, drys med friskrevet cheddar og bag tærten i ca. 35 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft,  til æggemassen er stivnet.