Tærte med kylling og grønt


Her får I min opskrift på tærte med kylling og grønt. Den er virkelig lækker og en favorit hos min familie. Mine børn er blevet ret glade for at spise madtærter på det seneste, og i særdeleshed denne variant, som vi har lavet nogle gange på det sidste. Det er jo virkelig skønt, for det giver både inspiration og motivation til at finde på nye skønne varianter af tærter til aftenmaden.
Denne tærte med kylling serverer vi gerne med en lækker salat til, alt efter årstiden.
Prøv også: Opskrifter på flere skønne madtærter her >>
Tærte med kylling og grønt
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Tærtefyld
- 200 g kyllingefilet, kogt eller stegt
- 30 g chorizo, skåret i små tern
- 150 g broccoli, i små buketter
- 4 æg, sammenpisket
- 1 dl mælk
- 200 g hytteost
- 50 g cheddar ost, friskrevet
- salt
- sort peber
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.
Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 24 cm i diameter og prik hul i dejen med en gaffel
Forbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Tærte med kylling og grønt
Hvis kyllingen ikke er tilberedt på forhånd – der kan fx sagtens bruges en rest kylling – så kog den i 17 minutter i grøntsagsboullion og skær derefter kyllingen i små tern.
Pisk æg, mælk, hytteost, salt og friskkværnet peber sammen med et piskeris og vend kylling, broccoli og chorizotern i blandingen.
Fordel fyldet i den forbagte tærtebund, drys med friskrevet cheddar og bag tærten i ca. 35 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til æggemassen er stivnet.
Næringsindhold

Uha, jeg bli’r så inspireret af jeres gode opskrifter. Kan kun anbefales.
Så dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Kan man bruge andet end hytteost?
Ja fx cremefraiche – prøv at se fyldet i mine andre opskrifter på madtærter for inspiration. Men uanset, så vil jeg virkelig anbefale at prøve hytteostvarianten, også selv om man ikke ellers er så vild med hytteost i sin ‘rene form’ for det giver virkelig en lækker konsistens som slet ikke minder om hytteost ellers :)
Kh AC
Kan man bruge noget andet end hytteost?
Du kan fx bruge cremefraiche i stedet.
Du kan finde inspiration til andre varianter af ‘æggefyld’ i mine andre madtærter
Denne er dog virkelig god! :) – også selv om man ikke ellers er så vild med hytteost i sin ‘rene form’, så giver det virkelig en lækker konsistens som slet ikke minder om hytteost i denne tærte :)
Kh AC
Jeg prøvede den – men skiftede hytteost ud med Philadelphia (cream cheese); den blev super god :-)
Skønt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Jeg lavede tærten i mandags og den blev rigtig god. Jeg droppede chorizo og tilføjede nogle brune svampe, da det var det vi havde liggende. Og den blev rigtig lækker. Den forkogte kylling i boullion gør kødet dejligt saftigt og smagsfuldt.
Jeg bruger dine opskrifter virkelig ofte, og jeg ved, at jeg altid kan regne med, at dine opskrifter er gode :)
Så tusind tak fordi du deler dine idéer!
De bedste hilsner
En glad (og mæt) fan ;)
Hej Camilla
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen, det er jeg så glad for ♡
Kh AC
Kan man lave dejen aftenen før og have i køleskabet, og så tage den ud i lidt god tid inden den skal bruges? ?
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Kh AC
Hvor stor er din tærteform ca., diameter og højde?
Hej – lige en hurtig kommentar:
Når der står, at dejen skal hvile i 30 minutter, og den i alt skal bages i 45 min. Samt fyldet skal forberedes … er vi så ikke enige om, at “tid i alt 45min” er lige til den optimistiske side?
Jeg har i hvertfald brugt min. 30 minutter mere, end der står ?. Men den skal nok smage godt ?
Jo, du har helt ret. Det er rettet til nu :)
Håber det smagte skønt!
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg er på udkig efter en madtærte der kan fryses og kan se, at der er forskel på dine opskrifter om de kan fryses ned eller ej. Hvad skyldes det? Jeg vil gerne kunne varme den op igen når den har været frosset ned – så er der en eller flere du vil anbefale frem for andre?
På forhånd tak for dit svar.
Mange hilsner
Helle
Hej Helle
jeg har ikke frysetestet dem alle, så det må indimellem komme lidt an på en prøve, endelig prøv det af og giv feedback om det bliver fint.
Kh AC
Jeg har faktisk altid lavet tærten på forhånd og frosset den ned. Og den er et KÆMPE hit herhjemme. :) Så denne kan sagtens fryses.
Hej! Hvor mange kalorier er der i denne ret?
Hej Ann-Christine
Hvor stor en tærteform har du brugt til denne opskrift?
Vh Maja
Hej Maja,
Det står i opskriftens fremgangsmåde – 24 cm :)
Kh AC
Hej. Ser vildt lækkert ud.
Hvor mange kalorier tror du hele tærten indeholder? Og ligeledes ét stykke tærte? :)
Hej Mette
Vi laver ikke pt kalorieberegning på opskrifterne, men overvejer at tilbyde det i vores premium om noget tid.
Kh Ann-Christine
Mums en tærte, smager fantastisk ?
Dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej
Drøn gode opskrifter du laver.
Et lille spørgsmål som intet har med dine opskrifter at gøre.
Der kommer reklamer på din side er det noget du er ind over.
Det er lidt usmageligt at sidde og kigge på dine skønne opskrifter
Og så også sidde og se på reklamer fra UNICEF om sult.
Jeg støtter gerne forskellige organisationer men ikke lige midt i maden.
Undres blot over sammenhæng
Venlig hilsen Tina
Hej Tina,
mange tak for din hilsen. Reklamebannere leveres af 3.parts annoncører og dem er vi ikke inde over at vælge ud.
Hvis man tilmelder sig Valdemarsro Premium til 39 kr pr måned eller 199 kr pr år (dvs mindre end 17 kr pr måned) så er Valdemarsro helt reklamefri og man betaler dermed lidt for at alle reklamebannere forsvinder fra ens besøg her på Valdemarsro.
Dertil får man også sin egen favoritside, madplaner og en smart indkøbsliste funktion.
God dag til dig
Kh Ann-Christine
Hejsa
Skal brocollien ikke koges inden?
Tak for gode opskrifter.
Mvh Birgitte
Hej Birgitte,
Det gør jeg ikke og synes det bliver bedste sådan :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Uf hvor var denne tærte lækker! Jeg overvejede ikke at bruge chorizo da jeg aldrig har prøvet det før, men tænkte at når Ann-Christine skriver jeg skal bruge det, så er der helt sikkert en grund til det! Og guuud hvor var det lækkert! Er så glad for jeg ikke undlod det :)
Hvor er det skønt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen.
God weekend til dig
Kh Ann-Christine
Hej
jeg syns det er en godt opskrift
og jeg skal på et tilspundt lave den opsrift
Mange hilsner
magnus
Hej
Kan man lave den med noget andet en Chorizo for det såvidt jeg kan læse er det svin og skal servere den for en som ikke spiser svinekød ?
Kan man lave den i dag og sætte på køl til i morgen aften og så varme den der?
Tak for alle dine lækre opskrifter
Elsker bare tærter. Den må prøves. Jeg bruger tit chorizo ristet på supper.
Ellers elsker porretærte med smuttede mandler på toppen. Smager skønt. Tak for opskrifter. Jeg brugervenlig meget
Chorizo på toppen af denne vil også være super lækkert!
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Dejlige opskrifter du serverer.
Har et spørgsmål til dejen, du kommer vand i, andre opskrifter har også sommetider æg i, ikke vand, hvornår skal man bruge øg og hvornår vand. Hvad er forskelen på dejen når den er færdigbagt.
Venlig hilsen
Lissi Olsen
Hej Lissi,
Tak for din søde hilsen, du kan frit bruge vand eller æg. Prøv da evt begge på skift og se hvad du synes bedst om.
jeg bruger oftest vand til madtærter og æg til kagetærter, men det er jo en smagsag :)
Kh AC
Hejsa.
Tak for en inspirerende side – bruger den ofte både som inspiration og direkte til at lave mad efter.
Kan man erstatte hytteosten med ricotta ?
Venlig hilsen
Søren
Mange tak for din fine hilsen, det er jeg glad for at du synes :)
– ja, den er også lækker med ricotta.
God fornøjelse og god weekend
Kh Ann-Christine