Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/broccolitaerte-med-laks/ Aftensmad Efterår, Forår, Madtærter, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vinter

Broccolitærte med laks

Broccolitærte med varmrøget laks er så lækkert og her har jeg blandet pikant flødeost i æggemassen, som giver en virkelig god smag og krydret fylde til tærten.

Har du lidt andre grøntsager i grøntsagsskuffen som skal bruge, så kan du snildt komme porre i skiver eller et par kolde  kogte kartofler i tern med i denne tærte også.

Prøv også: opskrift på kyllingetærte >>

PT1H30MPT30M4

Broccolitærte med laks

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Grov tærtedej
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • Fyld
  • 4 æg
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 100 g flødeost, pikant
  • 300 g broccoli, i buketter
  • 150 g varmrøget laks
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.

Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform, min er 24 cm.

Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.

Fyld til broccolitærte med laks
Rør æg, cremefraiche, Pikant flødeost, salt og peber sammen i en skål og vend broccoli og varmrøget laks deri.

Kom fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30­-35 minutter, til æggemassen er stivnet.