Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/broccolitaerte-med-laks/ Aftensmad Efterår, Forår, Madtærter, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vinter

Broccolitærte med laks

Broccolitærte med varmrøget laks er så lækkert og her har jeg blandet pikant flødeost i æggemassen, som giver en virkelig god smag og krydret fylde til tærten.

Har du lidt andre grøntsager i grøntsagsskuffen som skal bruge, så kan du snildt komme porre i skiver eller et par kolde  kogte kartofler i tern med i denne tærte også.

Prøv også: opskrift på kyllingetærte >>

Broccolitærte med laks
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT30M4
Ingredienser
  • Grov tærtedej
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • Fyld
  • 4 æg
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 100 g pikant flødeost
  • 300 g broccoli, i buketter
  • 150 g varmrøget laks
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.

Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform, min er 24 cm.

Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.

Fyld til broccolitærte med laks
Rør æg, cremefraiche, Pikant flødeost, salt og peber sammen i en skål og vend broccoli og varmrøget laks deri.

Kom fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30­-35 minutter, til æggemassen er stivnet.