Broccolitærte med bacon
Broccolitærte med bacon er en skøn klassiker inden for madtærter og det smager dejligt både til aftensmad og til frokostbordet. Skulle der være en rest til dagen efter, så kan jeg også rigtig godt lide at spise et stykke tærte kold, med lidt salat til.
Den cremede æggemasse er toplækker og cheddar gør tærten skøn og smovset. Man kan undlade bacon for en vegetarisk udgave – så kan man komme lidt røget paprika eller et par spiseskefulde finthakkede soltørrede tomater, som begge dele også bidrager med skøn umamismag.
Prøv også: opskrift på tærte med kylling >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Broccolitærte med bacon
- Tærtedej
- 125 g hvedemel
- 50 g fuldkornshvedemel
- 100 g smør, koldt
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Tærtefyld
- 100 g bacon
- 5 æg
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 1 dl piskefløde
- 500 g broccoli
- 100 g cheddar ost, groftrevet
- 20 g smør
- 1 tsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 2 stængler frisk timian, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.
Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 24 cm i diameter og prik hul i dejen med en gaffel
Forbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Tærtefyld til broccolitærte
Steg bacon sprødt på en pande. Tag af varmen og lad det køle af. Hak baconen groft.
Pisk æggene sammen med cremefraiche, fløde, salt og peber.
Skær broccoli i små buketter. Rør broccolibuketter, bacon, ost i skålen og kom det i den forbagte tærtedej.
Bag tærten i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 35 minutter, til tærten er fast og gylden.
Drys med lidt timian inden servering
Er generelt utrolig glad for at bruge dine opskrifter, men synes dog den her opskrift er i den kalorietunge ende 😉😊 Jeg plejer at bruge æg, mælk og syrnet fløde til fyld i tærter, men kunne godt tænke mig at høre om du har nogen gode tips til en lidt lettere udgave? 🤓
Hej Metmasu
Tak, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter :) – du kan finde masser god inspiration til varieret fyld som kan kombineres med broccoli mv i opskriften her: https://www.valdemarsro.dk/madtaerter/
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvad skal jeg bruge smør og olivenolie til?
Smør til tærtefadet, og olie til bacon, hvis nødvendigt – alt afhængig af hvilken pande du har.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er den fryseegnet?
Jeg har ikke testet om fyldet vil ændre konsistens efter frost, så det må komme an på en prøve.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den egner sig fint til at runde fryseren og blive varmet i mikroovn :-)
KH Helle
Jeg har lavet broccolitærte i dag, og der var en succes!
Jeg glæder mig til næste kogebog. Det kniber med helsen, og så er der godt med hurtige retter.
Et spørgsmål: Den lækre blanding med creme fraiche og piskefløde, som bruges i nogle af dine tærter, kan den også bruges i porretærten?
De bedste hilsener
Hej Jane
Hvor er det dejligt at høre! Du kan også tro jeg glæder mig og jeg håber du bliver vild med bogen.
Du kan fint bruge cremefraiche og piskeflødeblandingen i mindre andre tærter også. Det er super lækkert og har man først fundet sin favorit, så kan man blot ændre det andet fyld, som kød, grønt mv.
Kh Ann-Christine