Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/quinoadeller/

Quinoadeller

Quinoadeller hitter på min top tre liste over bedste grøntsagsfrikadeller.

De er sprøde, saftige, mættende og har en virkelig skøn smag. Dertil kommer at de også smager godt dagen efter og egner sig glimrende til madpakker + hvis man laver nogle lidt ekstra store bøffer, så er de også geniale i en vegetarburger.

Hvis man ikke er til feta, så man man fint springe det over, men jeg synes det lige giver det ekstra … – og alternativt kan bruges finthakket halloumi.

Prøv også: min opskrift på lækre spinatvafler >>

PT60M

Quinoadeller

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal10 stk.
Ingredienser
  • 150 g quinoa
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 3 æg
  • 2 rødløg, finthakkede
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1 dåse kikærter, drænede, skyllede og grofthakkede
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 50 g hvedemel
  • 75 g feta
  • 1 tsk olivenolie, til pensling
  • 1 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skyl quinoa grundigt gennem en sigte. Kom quinoa og grøntsagsbouillon i en gryde og lad det simrekoge i 15 minutter under låg.

Hæld overskydende væde fra og kom den kogte quinoa i en skål og rør det grundigt sammen med æg, rød­løg, hvidløg, persille, kikærter, alle krydde­rierne, hvedemel og smuldret feta.

Rør det hele godt sammen til en fars. Lad farsen trække på køl i 30 minutter.

Form 10 deller og læg dem på en bradepande med bagepapir. Pensl med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 25 minutter. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.