Kikærtebøffer


Kikærtebøffer er geniale i vegetarburgere.
De smager fantastisk og tilføjer masser smag, saft og kraft til en lækker smovset burger.
Min grundopskrift på kikærtebøffer er ret enkel, velsmagende og dejligt budgetvenlig. Det er oftest sådan vi laver dem herhjemme, men hvis jeg har en rest bredbladet persille, frisk spinat eller lidt grønkål, så kommer jeg gerne det i foodprocessoren, så bøfferne bliver fint grønne og får et ekstra lille twist på smagen.
Prøv også: opskrift på rødbedebøf til vegetarpariserbøf >>
Kikærtebøffer
- 240 g kikærter, i blødsat og kogte (svarende til en dåse skyllede kikærter)
- 1 æg
- 1 rødløg, lille
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk stødt spidskommen, stødt
- 1 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk chiliflager, evt. lidt mere
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 2,50 spsk rugmel, eller havregryn
- Derudover
- 3 spsk olivenolie
- 0,50 dl rasp
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller minihakker – og kør til ‘farsen’ er jævn og det er mikset godt sammen.
Sæt gerne på køl, hvis der er tid, det giver havregryn eller mel mulighed for at absorbere lidt af væden.
Form kikærtebøfferne ved at dele farsen i fire, kom godt med olie på hænderne, form hver bøf til en rund kugle, som trykkes flad på en tallerken med rasp. Vend kikærtebøffen, så den er dækket med rasp på begge sider og er formet pæn flad og rund.
Læg alle fire kikærtebøffer på en bageplade med bagepapir, pensl evt med mere olie og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20-30 minutter til de er sprøde og gyldne i kanterne.
Hvis du fryser dem, er det så efter de er formet i rasp? Tænker de er gode at have, nu hvor jeg er i gang med at fylde fryseren med barselsmad ;-)
Ja, lige præcis, læg evt mellemlægningspapir mellem dem, så de er nemme at skille fra hinanden igen.
Har du prøvet at “panere” dem i andet end rasp?
Ja, du kan også sagtens bruge lidt groft mel (rugmel, grahamsmel eller lign) af forskellige slags – og jeg er også ret sikker på at fx kikærtemel vil kunne fungere godt.
Knust cornflakes er også rigtig lækkert. Det giver en god crunchy tekstur.
God ide! Det bruger jeg selv til cornflakes kylling indimellem og det er da oplagt at bruge det her også. Tak for at dele tippet :)
Mega lækker opskrift. Den bliver helt sikkert gemt.
Hvor er det skønt at høre ♡
Byttede stødt spidskommen og stødt koriander ud med tørret oregano, en tsk grøntbouillon(i pulver form) og liquid smoke. Det giver en mere “meaty” smag.
Super fint tip – tak for at dele :)
Jeg lavede bøfferne i går – og de smagte simpelthen så godt!
Synes ofte, at vegetarbøffer er lidt bløde og “smattede”, men de her bliver helt sprøde og faste. Og så tager de jo bare ingen tid at lave. Tusind tak for en lækker opskrift! :)
Så skønt at høre ♡ tak for din søde hilsen!
Disse var lette at lave og et kæmpe hit hos både børn og voksne! Tak for opskriften, jeg bruger mange opskrifter fra nettet og tjekker altid først om der er en opskrift jeg kan bruge på din side for det er altid med godt resultat!
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding, det er jeg glad for :)
Kh AC
Virkelig skøn og nem opskrift. Den laver vi også om 10 år, er jeg sikker på.
Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg lavede dem til rigtig fredags-burger hygge og de var virkelig nemme at lave og smagte rigtig godt! Tusind tak for en god opskrift!
Min ven kom også spontant forbi og så spiste vi burgere og så x factor. En perfekt kombination!
Hvor hyggeligt! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er dejligt at høre.
Kh AC
Dejlig opskrift ?? Bruger så mange af dine generelt og er alt glad for resultatet???
Så skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Kan man evt. lade ‘farsen’ stå i køleskabet natten over, så man hurtigt kan stege bøfferne dagen efter?
Det kan du sagtens :)
Rigtig god fornøjelse med dem
Kh AC
Bollerne ser mega gode ud! Har du en opskrift på dem, eller er de købt? Og i så fald hvor og fra hvilket mærke? :-)
Det er Brioche boller, oftest bager jeg dem selv efter denne opskrift på brioche – men er det en hurtig beslutning og ingen tid til at lade dej hæve, bage osv – så er Jalm&B øko brioche boller virkelig gode, dem køber jeg i Brugsen eller hos Nemlig.
Har lige lavet dem her. Nøjjjjjjjj de er gode!!! Tak?✌️
Så skønt at høre :)
Hej
Jeg lavede dine bønnebøffer og Whauu de smagte godt?
Varmede så en i dag, i mikrobølgeovnen, og det var ikke godt, bøffen blev hård som sten?
Hvordan opvarmer du dem? Jeg kunne nemlig godt tænke mig at lave en portion til fryseren.
Tak for fantastiske gode opskrifter, jeg har ikke prøvet en eneste af dine opskrifter, som har skuffet og det er en del af dem, at jeg har prøvet?
Vh Pia
Tak for din søde hilsen, det er skønt at høre :)
Jeg har ingen microovn, så det er ikke prøvet af her. Jeg ville tage dem ud af køleskabet og lade dem få stuetemperatur, og derefter lune dem kort på panden eller i ovnen.
Godt nytår
Kh AC
Hejsa!
Glæder mig til at prøve de her i aften! Når du ikke steger dem på panden, er det så for at spare på fedtet – eller fordi det giver et bedre resultat i ovnen?
Tak for en guldgrube af opskrifter, jeg anvender konstant!
De kan begge dele, og det er ikke for at spare på fedtet, men nærmere fordi det fungere ret godt at bage dem i ovnen
Tak for din søde hilsen, det er virkelig dejligt at høre :)
Kh AC
Frysning.. Er det før eller efter Bagning.? De lyder super gode..
Enten/eller :) Begge dele kan fungere fint
Kh AC
Jeg er altid i tvivl om mængden af kikærter er før eller efter de er blødgjort
Det er efter de er iblødsat og kogt
Kh AC
Ved du om man kan lave dem på gasgrill?
Mvh. Lise
Ja, men jeg ville nok bruge en form for grillplade til grillen, for at undgå de smuldre
Kh AC