Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kikaerteboeffer/

Kikærtebøffer

Kikærtebøffer er geniale i vegetarburgere.

De smager fantastisk og tilføjer masser smag, saft og kraft til en lækker smovset burger.

Min grundopskrift på kikærtebøffer er ret enkel, velsmagende og dejligt budgetvenlig. Det er oftest sådan vi laver dem herhjemme, men hvis jeg har en rest bredbladet persille, frisk spinat eller lidt grønkål, så kommer jeg gerne det i foodprocessoren, så bøfferne bliver fint grønne og får et ekstra lille twist på smagen.

Prøv også: opskrift på rødbedebøf til vegetarpariserbøf >>

PT60M

Kikærtebøffer

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Kan frysesJa
Antal4 stk.
Ingredienser
  • 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
  • 1 æg
  • 1 rødløg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 40 g rugmel
  • 50 g rasp
  • 1 spsk olivenolie, til pensling
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne, undtagen rasp, i en foodpro­cessor eller minihakker og kør, til farsen er godt blandet og er jævn i konsistensen. Lad farsen trække i 30 minut­ter på køl.

Del farsen i 4 dele. Kom godt med olie på hænderne og form hver del til en rund kugle, som trykkes flad på en tallerken med rasp. Vend kikærtebøffen, så den er dækket med rasp på begge sider, og bøffen er pæn flad og rund.

Læg alle 4 kikærtebøffer på en bageplade med bage­papir, pensl med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 25-­30 minutter, til de er sprøde og gyldne i kanterne.