Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kikaerteboeffer/

Kikærtebøffer

Kikærtebøffer er geniale i vegetarburgere.

De smager fantastisk og tilføjer masser smag, saft og kraft til en lækker smovset burger.

Min grundopskrift på kikærtebøffer er ret enkel, velsmagende og dejligt budgetvenlig. Det er oftest sådan vi laver dem herhjemme, men hvis jeg har en rest bredbladet persille, frisk spinat eller lidt grønkål, så kommer jeg gerne det i foodprocessoren, så bøfferne bliver fint grønne og får et ekstra lille twist på smagen.

Prøv også: opskrift på rødbedebøf til vegetarpariserbøf >>

PT40M

Kikærtebøffer

Tid i alt40 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 stk.
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 240 g kikærter, i blødsat og kogte (svarende til en dåse skyllede kikærter)
  • 1 æg
  • 1 rødløg, lille
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk stødt spidskommen, stødt
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk chiliflager, evt. lidt mere
  • 1 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 1/2 spsk rugmel, eller havregryn
  • Derudover
  • 3 spsk olivenolie
  • 1/2 dl rasp
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller minihakker – og kør til ‘farsen’ er jævn og det er mikset godt sammen.
Sæt gerne på køl, hvis der er tid, det giver havregryn eller mel mulighed for at absorbere lidt af væden.

Form kikærtebøfferne ved at dele farsen i fire, kom godt med olie på hænderne, form hver bøf til en rund kugle, som trykkes flad på en tallerken med rasp. Vend kikærtebøffen, så den er dækket med rasp på begge sider og er formet pæn flad og rund.

Læg alle fire kikærtebøffer på en bageplade med bagepapir, pensl evt med mere olie og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20-30 minutter til de er sprøde og gyldne i kanterne.