Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/knuste-kartofler-og-stenbiderrogn/ Aftensmad Familiefavoritter, Fisk & Skaldyr, Forår, Nem Hverdagsmad, Påskefrokost

Knuste kartofler med stenbiderrogn

Knuste kartofler med stenbiderrogn er en enkel og super lækker ret, der smager rent og skønt af forår.

Når der er friske stenbiderrogn i sæson i foråret den skønne spise så uimodståelig lækker.

Ofte er stenbiderrogn serveret på blinis, men også i salater og denne ret med knuste kartofler, dild og rørt cremefraiche er så skøn at den fint kan serveres både til en hovedret eller som en lille fin forret i mindre størrelse.

Prøv også: opskrift på stenbiderrogn på blinis >>

PT30MPT30M4

Knuste kartofler med stenbiderrogn

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 kg kartoffel
  • 4 spsk smør
  • 125 g grøn salat
  • 150 g stenbiderrogn, frisk
  • 1 rødløg, i både
  • 1 dl cremefraiche 38%
  • 1 håndfuld purløg, finthakket
  • 2 håndfulde frisk dild
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal og lidt saft
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre.

Hæld vandet fra og kom kartoflerne på en stor tallerken. Knus dem med en grydeske og vend de knuste kartofler med smør, salt og peber.

Fordel de lune kartofler på 4 tallerkener med grøn salat, rødløg i tern og anret med teskefulde af stenbiderrogn og rørt cremefraice.

Drys med dild, purløg og lidt friskkværnet peber.

Rørt cremefraiche
Kom cremefraiche i en skål med halvdelen af purløg, dild og 1 dl stenbiderrogn. Rør det forsigtigt sammen og smag til med salt og peber.