Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lammekoelle/

Lammekølle på grill

Duftende lammekølle med hvidløg og de dejligste krydderurter – det er ganske simpelt en helt og aldeles perfekt servering til påskeferien og andre tidspunkter med tid til nydelse og hygge.

Min opskrift på lammekølle er blandt andet med hvidløg og rosmarin. Helt traditionelt – for det skal der næsten bare med til sådan en grillet lammekølle. Derudover har jeg også suppleret basisingredienserne op med skøn aromatisk duftende salvie, citronskal og en frisk ingefær.

Det bliver virkelig den lækreste lammekølle, og hvis vejret ikke indbyder til at tænde grillen, så tipper jeg under opskriften til hvordan den kan tilberedes i ovnen.

PT5H

Lammekølle på grill

6 pers.    5 timer
6 pers.
Ingredienser
  • 1 lammekølle, ca. 2 kg.
  • marinade
  • 5 fed hvidløg
  • 3 stængler frisk rosmarin, alle nålene herfra
  • 1 frisk salvie, 5 blade herfra
  • 1 øko citron, 1 spsk. revet skal herfra
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 spsk flagesalt
  • sort peber, friskværnet
Udskriv opskrift
5 timer
Fremgangsmåde

Hvis der er et godt fedtlag på lammekøllen, så skal denne ridses i tern på kryds og tværs. Brug en skarp kniv og pas på med ikke at skære ned i kødet – det er kun fedtmarmoreringen der skal ridses.

Dup lammekøllen tør med køkkenrullen og lav marinaden

Marinade / rub
Kom alle ingredienserne i en morter og stød til det er en duftende grøn krydderblanding – og man ikke længere kan skelne rosmarinnåle eller salvieblade i blandingen. Gnid blandingen godt ind overalt på lammekøllen.

Lad lammekøllen trække med marinade på i mindst 2 timer og gerne op til et døgns tid.

Tilberedning
Fordel kullene i grillen i siderne, så lammekøllen grilles ved indirekte varme med låg på kuglegrillen.

Læg lammekøllen på grillen og grill den i ca. 1 – 1 1/2 time – brug meget gerne et stegetermometer, hvor kernetemperaturen af lammekøllen skal være på 61-63 grader.

Tag lammekøllen af grillen og lad den hvile i 20-25 minutter, inden den skæres ud i tynde skiver.