Æggesalat
En lækker æggesalat, som er en skøn og super nem opskrift og passer perfekt til alt fra hverdagsmåltider og madpakker til påskebordet og julefrokosten med den obligatoriske skønne sildemad.
Æggesalat er nemt at lave og man kan fint undlade bacon hvis det ikke lige er et hit. Jeg har gjort den ekstra gul med gurkemeje og toppet den med masser af skøn grøn karse. Sidstnævnte kan fint udskiftes eller suppleres op med finthakket purløg, som også smager dejligt til æggesalat
Prøv også: min bedste opskrift på hønsesalat >>
Arbejdstid 8 min.
Antal 8 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æggesalat
- 7 æg
- 3 spsk mayonnaise
- 3 spsk cremefraiche 18 %
- 2 tsk mediumstærk karry
- 0,50 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk grov sennep, eller dijon sennep
- 0,50 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 75 g bacon, sprødstegt
- 1 bakke karse, til drys
- + evt lidt hakket hårdkogt æg til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog æggene i en gryde med kogende vand i 8 minutter og lad dem derefter køle af i koldt vand.
Pil og hak æggene. Rør dressingen sammen af mayonnaise, cremefraiche, karry, gurkemeje (tilsæt mere, hvis æggesalaten ønskes mere gul) sennep, en spsk. fintklippet karse, en spsk. knust sprød bacon og smag godt til med salt og peber.
Vend de hakkede æg i dressingen og server i en skål med sprød bacon til og et gavmildt drys karse på toppen.
Tip til variation
Små tern af æbler, helt fintstrimlet porre eller finthakket forårsløg er virkelig også lækkert i en hjemmelavet æggesalat.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvis æggesalaten er for tynd, så hakker jeg nogle meget små stykker hvidt franskbrød uden skorpen og blandet i. Det absorberer vædske og giver en mere fast masse.
Tusind tak for en rigtig lækker æggesalat. Den kommer jeg bestemt til at lave igen. Jeg brugte France 5% sammen med mayonnaise i stedet for 18%. Det blev den bestemt ikke dårligere af. 😊
Vi har problemer med at æggesalaten bliver tynd. Hvad gør vi ved det?
Det problem har vi også
Jeg lavede små sandwiches med din æggesalat i dag, og de blev så gode! 1 tsk af min karry var fint, og så brugte jeg finthakket forårsløg, som du foreslog. Super nemt og lækkert :)