Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/stegt-flaesk-med-persillesauce-2/

Stegt flæsk med persillesauce

Stegt flæsk med persillesauce er sådan en ægte klassisk dansk ret, som lige som rødgrød med fløde og danske jordbær bare er helt simpel og evig godt – og så er det ret nemt at lave, så det smager helt vildt skønt!
Jeg er især vild med stegt flæsk med persillesauce, når det serveres med danske nye kartofler og en kold hvedeøl.

PT45M

Stegt flæsk med persillesauce

4 pers.     45 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 800 g flæsk i skiver
  • 500-600 g kartofler, kogt
  • 1 spsk salt
  • Persillesovs:
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4-6 dl mælk
  • ½ citron saften derfra, samt en smule citronskal
  • 1 stort bundt finthakket persille
  • Salt og peber
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Stegt flæsk
Flæsk saltes med en god flagesalt og lægges på en rist over en bradepande beklædt med bagepapir. Kom rist og bradepande i ovnen og steg flæskeskiverne ved 175 grader i 30-40 minutter, vend dem et par gange undervejs.

Persillesovs:
Smelt smør i en gryde ved lav varme og pisk mel i til det er en jævn masse, pisk derefter mælk i lidt ad gangen. Kog persillesaucen i 5-7 minutter ved mellemhøj varme, mens den piskes igennem og smag den derefter til med citronsaft, en smule citronskal, persille, salt og peber.

Server med kartofler, flæskeskiver, samt evt en god grøn salat med mormordressing.