One Pot Pastaskruer med serranoskinke
Nu er det da vist ved at være tid til at dele en ny omgang lækker one pot ret med jer. Det er jo virkelig en sand fornøjelse at finde på nye opskrifter ala one pot, for vi er jo fuldstændig lige så begejstrede for dem herhjemme som I er ♡
Denne gang one pot pastaskruer med lækker lufttørret serrano skinke, som giver den skønneste smag til den fantastiske pastaret.
Prøv også: min klassiske opskrift på one pot pasta >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
One Pot Pastaskruer med serranoskinke
- 350 g pastaskruer
- 90 g serranoskinke, i skiver
- 2 løg, finthakkede
- 4 fed hvidløg, finthakkede
- 2 spsk soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 10 cherrytomater, i kvarte
- 1 håndfuld frisk basilikum, blade
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret oregano
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk smør
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 50 g parmesan, friskrevet
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 125 g rucola
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne i en stor gryde.
Kog op, rør rundt i gryden og skru ned for varmen.
Læg låget på gryden og lad pastaretten simre ved middelvarme, til pastaen er perfekt mør og al dente.
Drys friske krydderurter over og server.
Hej, den må prøves ASAP! Hvilken gryde bruger du? Jeg har problemer med at min ofte brænder på når jeg laver one pot pasta?
Hej Maria
En af grundene til at dine gryder brænder på er, at de er for tynde i bunden.
Køb kun gryder og pander, med tyk bund, så vil du ikke opleve dette.
Personligt er jeg glad for scanpan gryderne, da de har tyk bund, og en slip let effekt, som kan holdes ved lige ved, at give den en tur med ståluld og ligende.
Kop&kande har et stort udvalg af dem, eller det har de i hvert fald haft.
Knus
Annette
Jeg bruger en støbejernsgryde fra Le Creuset, hvis jeg komme olie/smør i først og sørger for at det blot simre, så oplever jeg at den er nem at gøre ren efterfølgende :)
Rigtig god fornøjelse med den ♡
Kh AC
Hejsa den må jeg prøve her i weekenden?
Men er det pesto jeg kan spotte i gryden også? Hvis ja hvor meget bruger du så? Elsker nemlig pesto, kunne bare ikke læse noget om det i opskriften. ?
God dag
Jeg tror det er grøntsagsboullion du har spottet der ligner pesto… ;-)
Ahhh, tak ?
Så dejligt at I hjælper hinanden ♡ Det er lige præcis grøntsagsboullion :)
Hej.
Spændende opskrift. Er lidt nysgerrig mht pastaen, bliver pastaen al dente?
Hilsen
Bettina
Den bliver perfekt :) Men man skal lige holde øje med den, så den ikke får for længe.
Prøv det endelig af :)
Vi er vilde med med dine opskrifter på One pot herhjemme. Min søn som er flyttet hjemmefra er det også. De kræver kun en gryde og en del af ingredienserne er basisting, UHM siger vi bare?
Hvor er det skønt at høre, Hanne :) Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Mmm – nemt og lækkert: what’s not to like.. nå jo, min mand hader løg og det er virkelig en udfordring (og kilde til frustration:)) da det jo ofte er en smagsgivende ingrediens i mange retter. Har du et forslag til, hvad de 2 løg i denne one-pot kan udskiftes med?
Hej Mette,
Kan han heller ikke lide det (og vil han lægge mærke til at der er løg i) hvis de bliver revet helt fint på et rivejern?
Ellers er det en god ide med porre, som Kirsten forslår.
Kh AC
Hej. Jeg har også en her der ikke kan lide løg. Jeg bruger porrer istedet for.
Skal der ikke vand til for at koge pastaen?
Der er boullion i ;)
Den her lavede jeg i går og hold nu op, hvor er det en lækker ret! Den fik lidt revet Parmesan over sig inden servering :-) Det er ikke sidste gang vi prøver med One Pot Pasta. Der er jo mange forskellige at vælge imellem og så er det helt vildt nemt.
Tak for den!
Hvor er det godt at høre, Marco! Vi er også svært begejstret for den hverdagsredning herhjemme ;)
dejlig aften til dig
Kh AC
Hej
Det lyder bare lækkert. Hvis pengene er små kan jeg så undlade cherrytomaterne eller vil det ødelægge retten?
Du kan fint undlade dem og evt komme lidt tomatpure i istedet.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Fantastisk og simpel ret – tak!
Vi rev en halv frisk parmesanost og tilsatte til retten – det var SUPER lækkert ?
Dejligt at høre :) Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Jeg er VILD med din blog og laver ofte dine lækre retter – og jeg er simpelthen nødt til at rose dig for denne opskrift. Mums, hvor smagte det godt. Tusind tak for nogle enormt lækre opskrifter :-)
Hej Rikke,
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
Tilslutter mig Martin, der er indtil nu også min favorit af one pot pasta ;) Det største plus er også det er hurtigt lavet til en til hverdag ;)
Hvor er det dejligt at høre :)
Rigtig godt nytår
Kh AC
Den blev SÅÅÅ god! Jeg havde kun lige spaghetti, men det blev virkelig godt. Jeg behøvede slet ikke krydre yderligere eller tilsætte salt – en virkelig positiv overraskelse!
Nej hvor var det en fantastisk ret! Har lige spist den
Dog lavede jeg lidt om på den, brugte kun basilikum som kryderurt og så smed jeg en halv pose hakket spinat med i, vikelig lækkert :)
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for den søde tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hvordan koger man det, uden vand?
I den grøntsagsboullion der er nævnt ingredienslisten :)
Nøj, den er god. Jeg tilføjede en reven squash for at få lidt mere grønt i, det gør også retten lidt mere “snasket”.
Så dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
– det er virkelig også lækkert med squash i disse one pot opskrifter ♡ Det er jeg også ret vild med :)
Kh AC
Vil lige høre om man ikk kan bruge fuldkornspasta også?
Vi er forøvrigt ret vilde med dine one pot pasta opskrifter:-)
Det kan du sagtens – blot juster kogetiden, så den passer med pastaen :)
– og tusind tak, det er dejligt at høre ♡
Har lige lavet denne ret.
Hold nu op den er lækker ;-)
Ligesom alle dine andre opskrifter.
Tak for en skøn blog.
Bedste hilsner
Louise
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡ Det er jeg glad for at høre
Kh AC
Hej!
Først vil jeg lige sige, at jeg er kæmpe fan af dine opskrifter og kigger dagligt for inspiration! :-D
Lige et spørgsmål, kan man undvære fløden i denne ret?
Mvh Katrina.
Hej Katrina,
Tusind tak, det er så dejligt at høre ♡
Du kan fint undvære fløde, den gør saucen lidt ekstra cremet – men det smager også dejligt uden.
Kh AC
Nu har jeg langt om længe fået lavet min første, og bestemt ikke sidste, one pot pasta. Den blev lavet efter denne opskrift, hvor jeg brugte fuldkornsskruer og tilføjede en hel bakke gode champignon og lidt chili. Jeg brugte lidt mindre pasta (ca 200 g) 5 dl bouillon og lidt mere skinke 120 g. Passede perfekt til 2 pers. Hold nu k… hvor smagte det godt, der var så meget smag i, og virkelig lækkert når det nu er blevet så koldt.
Så skønt at høre ♡
Hvilken slags grøntsagsboullion bruger du?
Jeg køber stort set altid den fra Herbamare :)
Hej AC,
Jeg er ikke kommet med på one pot-dillen endnu ? Forstår ikke helt, hvordan fx løg bliver møre på den relativt korte kogetid pasta har? Og man skal vel sikre sig, at det er en pasta, med kogetid på 10-12 minutter og ikke mindre?
Tak for altid lækre opskrifter! Senest har jeg lavet dine saltkarameller… OMG! De forsvinder simpelthen for hurtigt ?❤️
Kh Mia
Hej Mia,
Du bliver jo næsten nødt til at teste det af, for den overrasker virkelig positivt. -og jo, det skal endelig ikke være af den type pasta der blot skal have et par minutter, men gerne minimum 14-15 minutter.
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine :)
Jeg står i dette sekund og laver denne ret, men undre mig lidt over mændgen af væske. Skal der ikke mere væske til, før pastaen kan blive kogt – eller? :)
God aften
Olivia
Der er 6 dl grøntsagsboullion, 1 dl piskefløde og væden fra grøntsagerne som også giver godt under vejs i tilberedningen – jeg oplever at det er rigeligt :)
Men synes du det er for lidt, så prøv gerne med en dl ekstra grøntsagsboullion
Kh AC
Uhm, hvor det smagte godt!! Og nemt at lave. Tak for mange rigtig gode opskrifter.
Så dejligt at høre! Tak for din søde tilbagemelding på opskriften, Birgit
Kh AC
Super opskrift??. Smager dejligt og nem at lave, og samtidig, kan man putte næsten alt i..❤
Men jeg synes det skiller, når jeg laver det.. Har ellers fulgt opskriften med alle ingredienserne, med undtagelse af piskefløde, der har jeg brugt madlavningsfløde.. Er det derfor det skiller??
Selvom det skiller, så smager det stadig himmelsk ?
Så skønt at høre ♡ Tak for din søde tilbagemelding på opskriften.
Jeg har aldrig prøvet at det skiller, jeg ikke forestille mig at det er madlavningsfløden der gør det, da den burde kunne tåle at koge. Måske det koger lidt for meget og der blot skal justeret en anelse ned for temperaturen? Det er kun et gæt :)
Kh AC
Tak for det ?.
Jeg vil prøve at justere lidt ned på temperaturen næste gang??
Kan man erstatte serranoskinke med noget andet??
Jeg synes det er lækkert med chorizo eller lign som alternativt, men ja, endelig blot prøv dig frem :)
Tak for svar? Hvad med bacon?
Kan du sagtens, bedst at stege sprødt først :)
Fantastisk – gik klar ind hos mit 3-årige pastaglade barnebarn:-) og så kunne jeg gøre det hele klar inden jeg hentede ham, så alt blot skulle op i gryden og vi fik mere tid sammen inden måltidet. Det er ikke sidste gang vi prøver det.
Hvor er det godt at høre, mange tak for din søde hilsen. Det lyder som om I havde en skøn og hyggelig dag :)
Kh AC
Nøj, en lækker ret! Lavede den i dag til mig og mine børn. Både ham på 1,5 år og næsten 9 år var helt vilde, og bad om flere portioner. Det var super nemt, og passede perfekt ind i vores travle dag.
Jeg skal uden tvivl prøve dine andre one pot retter. Mums
Hvor er det skønt at høre! Det er virkelig også en vinder herhjemme med alle de lækre one pot pasta retter – rigtig god fornøjelse med at prøve flere af dem og tusind tak for din søde hilsen:)
Kh AC
Hold da op hvor er den god!! Fuldt på højde med en fuldfed pasta carbonara ?
Super god og let opskrift
Mange tak, det er dejligt at høre
Kh AC
Hejsa
Kan dine one pot retter fryses? :)
Jeg har med fin succes frosset dem inden de tilberedes, men har ikke testet det efter de er færdigtilberedt.
Kh AC
vil det sige, at du ikke opløser boullion terning i kogende vand, inden du kommer den i retten?
Jeg bruger ikke boulliontern, men herbamare som opløses fint i retten. Bruger du tern, vil jeg opløse til 6 dl færdigblandet boullion som beskrevet i opskriften
Kh AC
Hej
Er denne one pot med serrano skinke i din kogebog? Vi har i dag lavet den over bål- og det blev super lækkert.
Vh Lea
Hvor hyggeligt! Ja, det er den, på side 118 i Valdemarsro Aftensmad
Kh Ann-Christine
Hejsa
Ville det være muligt at bytte piskefløde og smør ud med laktosefri produkter eller vil det ændre noget ved smagen eller konsistensen i retten?
Mvh Frederikke
Jo, du kan sagtens bruge laktosefri fløde og laktosefri smør. Det ved jeg at Naturmælk laver nogle gode produkter med og det vil fungere glimrende.
Kh AC
Min all time go to ret, når jeg ikke høved hvad jeg skal lave! Hele familen elsker den! Så tusind tak for den ❤️
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
Jeg synes der er meget lidt væde i forhold til pasta, Jeg kunne i hvert fald ikke dække pastaen.
Hej Sofie
Det passer med den mængde jeg bruger med de 7 dl væde i alt, men du kan komme en anelse mere i, hvis du oplever det er nødvendigt, vendt evt til det er kogt op, så du kan røre det i gennem og se om det er nødvendigt. Vær endelig opmærksom på ikke at komme for meget væde i, for så bliver retten lidt vandet.
Kh Ann-Christine
Ville prøve at lave en One pot ret for første gang i dag, og tænkte at en opskrift på Valdemarsro altid plejer at ende med succes :)
Det gjorde det bestemt også denne gang. Vi var noget skeptiske omkring væsken, nok mest fordi vi er vant til at koge pasta i masser af vand. Det passede jo bare så fint, og det smagte rigtig lækkert (brugte peberfrugt istedet for soltørre tomater, da det vi det vi lige havde).
Skal helt sikkert have prøvet nogle flere One pot opskrifter nu.
Tak for endnu en god opskrift :)
Hej Rasmus
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, jeg er rigtig glad for at høre det blev en succes :)
Kh Ann-Christine