Pappardelle med svampe og valnødder
Pappardelle med svampe og valnødder er en herlig og super nem vegetarisk hverdagsret, som smager forrygende og kan tilberedes på nulkommafem.
Perfekt i efterårets hyggelige måneder med svampesæson.
Kombinationen af dampende varm pasta, saftige stegte svampe, krydderierne rosmarin og timian sammen med lidt cremet piskefløde, lidt frisk hvidvin og de sprøde valnødder er helt vildt lækker, så jeg kan varmt anbefale at I prøver denne nemme pastaret.
Prøv også: min opskrift på ravioli med svampe >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pappardelle med svampe, nødder og rosmarin
- 200 g champignon, skåret i skiver
- 150 g kantareller
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 dl hvidvin
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 tsk tørret timian
- 75 g valnødder, grofthakket
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 100 g parmesan, friskrevet
- 400 g pappardelle
- 2 spsk smør
- sort peber, friskkværnet
- salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør på en stor pande og rist champignon og kantareller på panden til de er gyldne. Hvis kantarellerne er meget store, så kan de halveres eller skæres i skiver.
Tilsæt løg, hvidløg, timian og rosmarin til svampene og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde.
Hæld hvidvin og grøntsagsboullion ved og lad det simre. Kog imens pastaen koges i en gryde med rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra, når pastaen er perfekt kogt.
Rør tilsidst piskefløde, friskrevet parmesan og valnødder i svampestuvningen til en cremet sauce og vend det med pastaen.
Server straks og drys gerne lidt ekstra friskrevet parmesan og friskkværnet peber over inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvis man skulle gøre retten ekstra luksus kan man så ikke udskifte boullion med fløde? 🤤
Jo, det vil også være lækkert
Kh AC
Hej Ann-Christine. Hvis man nu gerne vil have noget kød til, hvad ville du så foreslå? Jeg tænkte selv på en form for kødboller, men ved ikke helt om det ville passe til :)
Jeg elsker denne ret. Jeg har lavet den mange gange og engang tilsat lidt confiteret and. Det fungerede rigtig godt:)
Hej Karin
Tak for din søde hilsen, og hvor lyder det lækkert med confiteret and til :)
Kh Ann-Christine
Hej Camilla,
Jeg synes kyllingebryst med skind, eller en god bøf, skåret i tynde skiver ved servering. Kødboller vil også være godt og så kan du evt lade dig inspirere af krydderierne i opskriften.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man undvære hvidvin i denne ret? Eller evt erstatte med andet end alkohol? :)
Du kan bruge grøntsagsboullion i stedet
Kh AC