Pappardelle med svampe, nødder og rosmarin


Efterår og svampesæson – pappardelle med svampe og nødder er en herlig og super nem vegetarisk hverdagsret, som smager forrygende.
Pappardelle er brede pastastrimler som snildt kan laves af at klippe frisk lasagneplader ud, man kan lave den selv af hjemmelavet pastadej eller blot erstatte med Fettuccine eller anden pastavariant.
Prøv også: min opskrift på hjemmelavet ravioli med svampe >>
Pappardelle med svampe, nødder og rosmarin
- 150 g champignon, skåret i skiver
- 150 g kantareller
- 2 spsk smør
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 stængler frisk rosmarin
- 1 tsk timian, tørret
- 75 g valnødder, grofthakket
- 1 dl hvidvin
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 100 g parmesan, friskrevet
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 400 g friske lasagneplader, eller pappardelle pasta
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Smelt smør på en stor pande og rist champignon og kantareller på panden til de er gyldne. Hvis kantarellerne er meget store, så kan de halveres eller skæres i skiver.
Tilsæt løg, hvidløg, timian og rosmarin til svampene og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde og klare.
Hæld hvidvin og grøntsagsboullion ved og lad det simre, mens pastaen koges i en gryde med letsaltet vand.
Rør tilsidst friskrevet parmesan og valnødder i svampestuvningen til en cremet sauce og vend det med pastaen. Server straks og drys gerne lidt ekstra friskrevet parmesan og friskkværnet peber over inden servering.
Rosmarinkvistene tages op inden servering
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Uh, den ser god ud! Jeg kan godt lide pasta, men er ikke så god til at huske at lave det. Men denne opskrift må jeg prøve :-)
God weekend!
Mange tak og rigtig god fornøjelse med den :)
Skøn weekend til dig også
Kh AC
Hej Ann-Christine, denne ret smager bare fantastisk! ?. Jeg spiser ikke parmesan men kom lidt fløde i retten og et godt drys persille øverst. Virkelig lækkert, tak for den ??
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Har du en bog kun med vegetarret
Ikke endnu … men måske det kommer på et tidspunkt. Der er dog også en del vegetarretter i min nye kogebog :)
Ku ikke få kanteraller men tilføjede 4×5 cm ØKO ingefær samt skallen af 1 ØKO citron samt 1/2 citron uden skrald. Lavede dobbelt portion men den rakte kun til 4. Fantastisk velsmagende?
Skønt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Denne skal prøves imorgen :) Ser så skøn ud!
Har du forslag til noget grønt tilbehør mon?
Denne salat vil være skøn til :)
God fornøjelse
Kh AC
Kan man undvære hvidvin i denne ret? Eller evt erstatte med andet end alkohol? :)
Du kan bruge grøntsagsboullion i stedet
Kh AC
Hej Ann-Christine. Hvis man nu gerne vil have noget kød til, hvad ville du så foreslå? Jeg tænkte selv på en form for kødboller, men ved ikke helt om det ville passe til :)
Hej Camilla,
Jeg synes kyllingebryst med skind, eller en god bøf, skåret i tynde skiver ved servering. Kødboller vil også være godt og så kan du evt lade dig inspirere af krydderierne i opskriften.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis man skulle gøre retten ekstra luksus kan man så ikke udskifte boullion med fløde? 🤤
Jo, det vil også være lækkert
Kh AC