Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pappardelle-med-svampe/ Aftensmad Efterår, Italiensk, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Pasta, Vegetar, Vinter

Pappardelle med svampe, nødder og rosmarin

Efterår og svampesæson – pappardelle med svampe og nødder er en herlig og super nem vegetarisk hverdagsret, som smager forrygende.

Pappardelle er brede pastastrimler som snildt kan laves af at klippe frisk lasagneplader ud, man kan lave den selv af hjemmelavet pastadej eller blot erstatte med Fettuccine eller anden pastavariant.

Prøv også: min opskrift på hjemmelavet ravioli med svampe >>

PT20MPT20M4

Pappardelle med svampe, nødder og rosmarin

Tid i alt20 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 150 g champignon, skåret i skiver
  • 150 g kantareller
  • 2 spsk smør
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 stængler frisk rosmarin
  • 1 tsk timian, tørret
  • 75 g valnødder, grofthakket
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g parmesan, friskrevet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 400 g friske lasagneplader, eller pappardelle pasta
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Smelt smør på en stor pande og rist champignon og kantareller på panden til de er gyldne. Hvis kantarellerne er meget store, så kan de halveres eller skæres i skiver.

Tilsæt løg, hvidløg, timian og rosmarin til svampene og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde og klare.

Hæld hvidvin og grøntsagsboullion ved og lad det simre, mens pastaen koges i en gryde med letsaltet vand.

Rør tilsidst friskrevet parmesan og valnødder i svampestuvningen til en cremet sauce og vend det med pastaen. Server straks og drys gerne lidt ekstra friskrevet parmesan og friskkværnet peber over inden servering.

Rosmarinkvistene tages op inden servering