Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ravioli-med-svampe-hasselnoedder-og-rosmarinsauce/

Ravioli med svampe, hasselnødder og rosmarinsauce

En omgang hjemmelavet ravioli er virkelig toplækker forkælelses og denne gang har jeg lavet den med skøn svampefyld med hasselnødder og serveret raviolien på en uimodståelig smørsauce med rosmarin – perfekt krydret og stjernelækker.

Det er ikke spor svært at lave ravioli og selv om det måske ikke lige er verdens hurtigste hverdagsret – så er den heller ikke super tidskrævende. Jeg satser på, at man kan lave den på under 40 minutter – og i hvertfald under en time, hvis man tilmed sætter god musik på, nyder et glas vin imens og giver sig god tid til at hygge med det.

Måske er denne ravioli med svampe lige den perfekte opskrift på sådan en Valentines tirsdag som i dag?

PT1H

Ravioli med svampe, hasselnødder og rosmarin-smørsauce

4 pers.     1 time
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Ravioli
Sigt mel og salt i en skål og lav en fordybning i melet, hvor der kommes olie og æg i. Rør rundt i æggene med en gaffel, mens der suges mere og mere mel til – til sidst får man en smidig dej, som æltes grundigt.
Sæt dejen på køl en halv time og rul den derefter tyndt ud med en kagerulle.
Brug et glas eller en udstikkerform til at stikke dejen ud i cirkler.

Fyld
Rist hasselnødderne på en varm pande til skallen revner og bliver tør nok til at kunne gnides af. Gnid skallerne af og hak hasselnødderne fint. Tør panden af og sauter løg, hvidløg og svampe i smør, til løgene er klare. Rør finthakkede hasselnødder og smag til med salt og peber. Tag 1/2 dl fyld fra til saucen og kom ricotta i resten.

Kom en tsk fyld på hver cirkel raviolidej og læg en anden cirkel over. Pensl evt. med sammenpisket æg og luk dem hele vejen rundt med en gaffel.

Sauce
Smelt smør langsomt i en pande og læg knust hvidløg, rosmarin og kyllingefond i smøret. Lad det stå og trække smag ved helt lav varme i ca. 15 min. Tilsæt 1/2 dl svampefyld fra raviolien. Kog det hurtigt igennem og smag til med salt og peber.

Kog raviolien og anret
Kom pastaen i en stor gryde kogende vand med lidt salt og olie – kog til den flyder i vandoverfladen – ca. 3-4 minutter. Anret raviolien på tallerkener med et par skefulde sauce og et drys grønt persille og basilikum, samt lidt friskkværnet sort peber