Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/salade-chevre-chaud/ Aftensmad Forretter, Franske retter, Salat, Vegetar

Salade Chevre Chaud

Til min frokost i dag, har jeg forkælet mig selv med en ualmindelig dejlig salat.

Salade Chevre Chaud som både smager og ser ud af meget, meget mere end den tid, det tager at lave den.

Jeg elsker de retter, som er sat sammen af få toplækre råvarer, som tilsammen bare smager forrygende – og denne Salade Chevre Chaud er én af dem. Med gedeost skåret i skiver og ristet i ovnen på en skive godt brød, dryppet med lidt honning og serveret på salat vendt i vinaigrette og her desuden toppet med blåbær og hakkede nødder.

PT15MPT15M4

Salade Chevre Chaud

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 skiver brød, Fx grydebrød
  • 2 pakker gedeost
  • 10 valnødder
  • 250 g grøn salat
  • 2 tsk akaciehonning
  • 1 dl blåbær
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Klassisk vinaigrette
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk dijon sennep
  • 3 spsk olivenolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Stik 16 runde cirkler ud af brødskiverne og læg gedeost på. Sæt brødene på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10 minutter.

Rist imens valnødderne på en tør varm pande i et par minutter under omrøring.

Anret salaten på et stort fad eller på tallerkener og dryp med vinaigrette. Fordel de sprøde bagte brødskiver med gedeost på salaten. Dryp dem med lidt honning og drys med blåbær og valnødder samt salt og friskkværnet peber.

Klassisk vinaigrette
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.