Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/salat-med-rosenkaal/

Salat med rosenkål, avocado og æble

Her får I en lækker og nem salat med rosenkål, avocado og æble.

En frisk, sprød og velsmagende enkel salat, der kan serveres til både kylling, frikadeller og vegetarretter. Den går godt til det meste og er derfor en skøn klassiker i køkkenet i vinterhalvåret, hvor rosenkål er i sæson.

Se flere tips til opskriften længere nede i indlægget her.

Prøv også: min bedste opskrift på spidskålssalat >>

PT10M

Salat med rosenkål, avocado og æble

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 250 g rosenkål, renset og skåret i halve
  • 1 avocado, skåret i tern
  • 1 æble, skåret i tynde skiver
  • 0,50 dl græskarkerner
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,50 håndfuld frisk timian
  • Dressing
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 1 tsk dijon sennep
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning, eller ahornsirup
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Dressing
Kom citronsaft, citronskal, olie og honning i en skål og pisk til det er ensartet i konsistensen. Smag til med dijon, salt og peber.

Salat
Vend rosenkål med dressing og anret på et fad med avocado skåret i tern og æbler i skiver.

Rist græskarkerner på en varm pande i lidt olie, drys med salt og drys kernerne over salaten, sammen med frisk timian