Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pikant-koteletter/

Pikant koteletter i fad med chorizo

I dag byder jeg på en virkelig lækker hverdagsret Pikant Koteletter med chorizo. En ret, er hurtig og nem at bikse sammen og selv om jeg kalder den en hverdagsret, så kan den glimrende serveres for gæster også.

Johan og Julie er topbegejstret for lækre retter som denne, perfekt krydret med den lækre pikantost og chorizo – og den kan kun anbefales.Prøv også: opskrift på fyldt mørbrad

PT35M

Pikant koteletter i fad med chorizo

Tid i alt35 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 4 koteletter
  • 40 g chorizo, finthakket
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • 1 spsk smør, til stegning
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 250 g champignon, renset og skåret i kvarte
  • 1 rød peberfrugt, i tynde strimler
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 dl piskefløde
  • 150 g flødeost, pikant
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Pynt
  • 1 håndfuld frisk timian, eller persille
  • Tilbehør fx
  • 4 dl ris
  • 65 g salat
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Krydr koteletterne med salt og peber.

Kom koteletter og chorizo i tern på pande med lidt olie og smør og steg koteletterne i et halvt minut på begge sider.

Sæt kødet til side på en tallerken.

Steg champignon, timian og løg sammen på panden ved høj varme i lidt olivenolie.

Tilsæt hvidløg, peberfrugt og paprika og derefter koteletter, chorizo, hakkede tomater, fløde og pikantost. Lad saucen koge i 7-10 minutter

Hvorefter den smages til med salt og peber og hældes i et smurt ovnfast fad.

Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15-20minutter eller til koteletterne er gennembagte (det kan variere alt efter tykkelse)

Server med fx ris og en god grøn salat.

Pynt gerne med bredbladet eller kruspersille ved servering.