Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pikant-koteletter/

Pikant koteletter i fad med chorizo

Her får du min opskrift på Pikant Koteletter med chorizo, som er en lækker hverdagsret .

En ret der er hurtig og nem at bikse sammen og selv om jeg kalder den en hverdagsret, så kan den glimrende serveres for gæster også. Her kan man skrue lidt op for tilbehøret, lækre salater og godt brød.

Den er perfekt krydret med den lækre pikantost og chorizo og den kan kun anbefales.

Prøv også: min opskrift på fyldt mørbrad

PT35M

Pikant koteletter i fad med chorizo

Tid i alt35 min.
Arbejdstid15 min.
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 koteletter
  • 40 g chorizo, i små tern
  • 250 g champignon, skåret i kvarte
  • 2 løg, finthakket
  • 1 tsk timian, tørret
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 rød peberfrugt, i tynde strimler
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 dl piskefløde
  • 150 g flødeost, pikant
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • 1 spsk smør, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Krydr koteletterne med salt og peber.

Steg koteletter i et halvt minut på hver side sammen med chorizotern i en sauterpande med lidt olie og smør. Sæt kødet til side på en tallerken.

Steg nu champignon, løg og timian på panden ved høj varme i lidt olivenolie. Tilsæt hvidløg, peberfrugt, hakkede tomater, tomatpuré, paprika, fløde og pikant flødeost. Rør det godt sammen og kom koteletterne og chorizoen i saucen.

Kog op og lad det koge i 7-10 minutter. Smag til med salt og peber og hæld det i et smurt ovnfast fad.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10-15 minutter.

Drys lidt finthakket persille over retten til sidst inden servering og server med kogte ris.