Koteletter og champignon i fad


Super lækker ret med koteletter og champignon i fad med jordskokker og kartofler.
Det er dejligt nemt med sådan en ‘alt i en’ servering og det er en dejlig fyldig ret.
Virkelig lækkert, nemt og serveret med en sprød forårslækker salat og et godt brød til, så var det da virkelig den perfekte april søndagsmiddag. Tilbehøret varieres naturligvis, så det passer perfekt til årstiden.
Prøv også: opskrift på min lækre blomkålssalat >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Koteletter med champignon og fløde
- 4 koteletter
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg, finthakket
- 250 g champignon, rensede og skåret i skiver
- 1 tsk smør
- 250 g kartofler, skrællede
- 250 g jordskokker, skrællede
- 0,25 liter piskefløde
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Dup koteletterne med køkkenrulle og dem på en pande i lidt olie. De skal blot lige brunes på alle sider og tages derefter af varmen.
Sauter løg og champignon på samme pande som blev brugt til kødet. Når løgene er bløde, hældes piskeflødes over og det smages til med salt og peber.
Smør et ovnfast fad med smør og fordel de tynde skiver kartofler og jordskokker i fadet. Kom koteletterne oven på, og hæld fløde, champignon og løg blandingen over. Riv muskatnød over og sæt retten i ovnen ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter.
Serveres med godt brød og en skøn salat der passer til årstiden.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, og tak for en skøn opskrift. Jeg lavet en lidt personlig udgave af opskriften, der blev overraskende god. Jeg brugte nogle tykke herregårdskoteletter jeg delte i to inden pandestegningen. Meget saftige og vildt gode. Jeg gav det lidt ekstra kaffefløde udover fløden, samt en halv rød paprika i tynde strimler til sidst, inden sovsen kom over i fadet. Lidt hakket rød chili kom også med. Anbefales stærkt, og sjovt at det smagte så godt, af ingredienserne, uden andre krydderier end salt og peber og muskat og lidt chili.
Kartoflerne og jordskokker bør skæres i meget tynde skiver. Og pga de tykke koteletter, fik fadet lidt længere tid i ovnen.
Uhm, det lyder også virkelig lækkert!
Mange tak for din hilsen
Kh Ann-Christine
Kan man erstatte svinekoteletterne med noget andet kød? F.eks. kylling eller noget andet?
Ja, det kan du sagtens. Kylling vil også være virkelig lækkert i retten
Kh AC
Kan man erstatte champignon med noget andet?
Du kan undlade det erstatte med squash i små tern