Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koteletter/ Aftensmad

Koteletter og champignon i fad

Super lækker ret med koteletter og champignon i fad med jordskokker og kartofler.

Det er dejligt nemt med sådan en ‘alt i en’ servering og det er en dejlig fyldig ret.

Virkelig lækkert, nemt og serveret med en sprød forårslækker salat og et godt brød til, så var det da virkelig den perfekte april søndagsmiddag. Tilbehøret varieres naturligvis, så det passer perfekt til årstiden.

Prøv også: opskrift på min lækre blomkålssalat >>

PT50MPT25M4

Koteletter med champignon og fløde

Tid i alt50 min.
Arbejdstid25 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 3 koteletter
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 250 g champignon, rensede og skåret i skiver
  • 1 tsk smør
  • 250 g kartoffel, skrællede
  • 250 g jordskokker, skrællede
  • 0,25 liter piskefløde
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Koteletterne deles til 6 stykker og duppes. (man kan selvfølgelig supplere op med mere kød, men hellere lidt men godt – og retten mætter dejligt uanset!)

Brun koteletterne på en pande i lidt olie. De skal blot lige brunes på alle sider og tages derefter af varmen.

Sauter løg og champignon på samme pande som blev brugt til kødet. Når løgene er bløde og klare, hældes piskeflødes over og det smages til med salt og peber.

Smør et ovnfast fad med smør og fordel de tynde skiver kartofler og jordskokker i fadet. Kom koteletterne oven på, og hæld fløde, champignon og løg blandingen over. Riv muskatnød over og sæt retten i ovnen ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter.

Serveres med godt brød og en skøn salat der passer til årstiden.