Tomatsauce
Dette er min allerbedste opskrift på tomatsauce, den bliver dog varieret lidt indimellem – med mere eller mindre krydderier, længere eller kortere simretid.
Hvis jeg er i tidsnød og det skal gå stærkt, så laver jeg den i en stor sauterpande og skruer lidt ekstra op for varmen, så er saucen stort set færdig på den tid det tager at koge pasta.
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tomatsauce
- 1 spsk smør
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakkede
- 1 spsk frisk timian, blade
- 1 tsk røget paprika
- 5 spsk koncentreret tomatpuré
- 4 spsk æblecidereddike
- 1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 1 æble, fintrevet
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom løg og hvidløg i gryden med smør og sauter til løgene er bløde.
Tilsæt alle de andre ingredienser og lad det simre i 5-10 minutter. Blend den med en stavblender, hvis du synes.
Lad det simre i 15 minutter og server til pasta eller brug den som pizzasauce.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man tilføje bælgfrugt
Hej Anette
jeg synes ikke helt det passer til denne sauce – ift min smag. Men det er helt op til dig, så du må endelig bare prøve det af og prøve om det fungere godt for dig :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej!
Som sædvanlig er alt hvad du laver fantastisk!👍
Personligt mangler jeg lidt vejledning i, hvordan man griber det an, med tomatsovs i slow cooker.
Fra f.eks ragout bolognese ved jeg at også tomater nyder godt af lange kogetider.
Hvilke (dåse) tomater er bedst egnede?
Hvilke urter og krydderier skal helst tilsættes hvornår?
Jeg er klar over, spørgsmålet kan virke uoverkommelig. Derfor vil jeg være glad for nogle få, generelle retningslinjer. ❤
Med venlig hilsen
John Johansen
Hej John
Jeg lader ikke denne langtidssimre, så derfor tilsætter jeg alle krydderierne på en gang. Nogle synes at krydderurterne kan blive bitre af langtidssimring, men det oplever jeg ikke selv til min smag, så jeg tilsætter det hele fra start og smager til. Mht tomater, så er flåede tomater det bedste du kan vælge – til hverdag vælger jeg lige så ofte hakkede øko tomater. Gerne urtekram eller änglemark. Der er helt sikkert forskel og vil blot anbefale at finde dem du synes bedst om.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
En rigtigt fantastisk sauce, TAK
Jeg brugte chili og alm. paprika ; hvid balsamico i stedet for eddike; gulerødder i sted for æble; og grønsager fond i stedet for salt.