Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/min-bedste-tomatsauce-opskrift/

Min bedste tomatsauce opskrift

Dette er min allerbedste opskrift på tomatsauce, den bliver dog varieret lidt indimellem – med mere eller mindre krydderier, længere eller kortere simretid. Hvis jeg er i tidsnød og det skal gå stærkt, så laver jeg den i en stor sauterpande og skruer lidt ekstra op for varmen, så er saucen stort set færdig på den tid det tager at koge pasta

PT30M

Tomatsauce

4 pers.     30 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 3 skiver godt røget bacon eller 1 spsk. røget paprika
  • 2-3 spsk smør
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 spsk. finthakkede rosmarinnåle
  • 1 spsk. timian blade
  • 5 spsk. tomatpure
  • 4 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. finthakket soltørrede tomater
  • 1 æble, fintrevet
  • salt og peber
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Start med at stege bacon i en tykbundet gryde i en smule smør. Tag bacon op når det er sprødt og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Hvis man undlader bacon i tomatsaucen, springes direkte videre hertil: Kom løg og hvidløg i gryden med smøret og baconfedt. Steg til løgene er klare og bløde.

Tilsæt alle de andre ingredienser og lad det simre i 5-10 minutter. Blend den med en stavblender, hvis du synes. Skær den sprøde bacon i små tern og kom det i gryden.

Lad det simre i 15 minutter og server til spaghetti eller anden favorit pasta, samt lidt grønt tilbehør. Det smager også super som pizzasauce.