Rugotto med kantareller


Rugotto med kantareller og sprøde græskarkerner er nem og lækker hverdagsmad, som kan klares på omkring 40 minutter. Det er jo i grunden en aftensmads grød – og det er slet ikke så tosset, for her i de kolde måneder er det så rart med varm suppe, grød, simreretter og den slags hyggelige måltider.
Denne rugotto er lavet med knækkede rugkerner, som jeg ellers primært bruger i bagværk. Rugbrød er oplagt, men jeg kommer også ofte en halv dl ruggryn der har lagt i blød natten over i en koldhævet bolledej. Det giver både god smag, saftige boller og god næring til brødet. Kan varmt anbefales!
Rugotto med kantareller
- 250 g rugkerner, knækkede
- 2 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 1 dl hvidvin, (kan evt. undlades)
- 1 liter grøntsagsbouillon
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 70 g kantareller
- 125 g champignon
- 50 g parmesan, friskrevet
- 1 spsk smør
- 30 g græskarkerner
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie ved middelvarme, til løgene er bløde og klare, de skal ikke tage farve.
Tilsæt rugkerner, hvidvin og halvdelen af grøntsagsboullion, rør godt rundt. Sæt låg på og lad det simre i 15 minutter.
Rør resten af grøntsagsbouillonen i, rør godt rundt og lad rugkernerne suge al væsken. Imens renses svampene og de skæres i grove stykker
Varm en pande op og lad smørret bruse af, hvorefter champignonerne ristes ved høj varme. Når de er næsten klar tilføjes kantareller og græskarkerner. Rør godt rundt i et minuts tid og tag panden af varmen.
Rør parmesan og halvdelen af den lækre svampe blanding røres i rugotto’en og den anden halvdel bruges til topping.
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Ej hvor ser det altså fantastisk ud!
Det virker til at være nemt at lave og 40 min er jo ingen tid. Tak for det, det må prøves.
Rigtig god weekend :)
Det er nemlig dejligt overskueligt og smager skønt.
Dejlig dag til dig
Kh AC
Tak for super lækker inspiration! :-D
Hvor er den utroligt fine blå tallerken fra? =o)
Rigtig godt nytår og tak for tømmermændsinspiration!
Hej Maria,
Den er fra Bloomingville :)
Rigtig godt nytår – tak for din søde hilsen og jeg håber du får en skøn start på det nye år ♡
Kh AC
Kære Valdemarsro
Det ser bare super lækkert ud! Hvornår ville det være godt at tilsætte hvidvin og parmesan ost? :) Kan ikke lige umiddelbart finde det i opskriften. Tak på forhånd, mange hilsner fra Liv
Ups, det er da en smutter. Det er skrevet ind nu :)
Kh Ann-Christine