Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rugotto-med-kantareller/ Aftensmad Efterår, Grød, Vinter

Rugotto med kantareller

Rugotto med kantareller og sprøde græskarkerner er nem og lækker hverdagsmad, som kan klares på omkring 40 minutter.

En nordisk variant af den italienske risotto, hvor jeg her bruger knækkede rugkerner, som giver en dejlig mæthed og smag til den lækre ret.  Det er slet ikke så tosset her i de kolde måneder at tilberede en varm suppe eller nærende rugotto – som begge – på linje med vinterhalvårets dejlige simreretter er lækker hyggemad.

Prøv også: klassisk risotto med svampe >>

Rugotto med kantareller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 250 g rugkerner, knækkede
  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 dl hvidvin
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 100 g kantareller
  • 250 g champignon, i kvarte
  • 30 g græskarkerner
  • 100 g parmesan, friskrevet
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 0,50 håndfuld persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i olie i en gryde ved middelvarme, til løgene er bløde og klare.

Tilsæt rugkerner, hvidvin og halvdelen af grøntsagsboullion, rør godt rundt. Sæt låg på og lad det simre ved middellav varme i 15 minutter.

Rør resten af grøntsagsbouillonen i, rør godt rundt og lad rugkernerne suge al væsken.

Varm en pande op og lad smørret bruse af på den varme pande. Rist champignonerne ved høj varme til de har en smuk gylden stegeskorpe. Tilsæt kantareller og græskarkerner og rist videre i et minuts tid. Drys med lidt salt og tag af varmen.

Rør friskrevet parmesan og halvdelen af de ristede svampe i rugotto´en. Aret i dybe tallerkener og server rugotto toppet med ristede svampe, græskarkerner og lidt finthakket persille.