Valdemarsro
https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/header-logo.png
Ann-Christine Hellerup Brandt
https://www.valdemarsro.dk/blodappelsin-salat/
Opskrift
Blodappelsin salat med rucola


Det er sæson for blodappelsiner og udover at være herlige at spise som de er, så er blodappelsiner også helt og aldeles lækre i en blodappelsin salat.
Jeg lader gerne de aromatiske velsmagende blodappelsiner få hovedrollen i en helt enkel salat med rucola og en håndfuld grønkål, lidt nødder – her kan man frit bruge hvad man lige har – og en dejlig vinaigrette dressing.
En nem, lækker og skøn salat, som er perfekt ledsager til de fleste aftensmåltider, til frokost og som en lille midt i mellem snack, hvis man er sulten.
PT10M
Blodappelsinsalat med rucola og nødder
4 pers. 10 min.
4 pers.
Ingredienser
- 2-3 blodappelsiner
- 125 g rucola
- 2 dl finthakket grønkål, spidskål eller babyspinat
- 1 dl pecannødder
- Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk granatæbleeddike eller æbleeddike
- 1 tsk. grovkornet sennep
- 1 spsk honning
10 min.
Fremgangsmåde
Rør dressingen godt sammen og vend rucola og grønkål godt i dressingen.
Kom det i en skål.
Fileter blodappelsinerne ved at skære skal og hinder af.
Vend dem i salaten og drys med grofthakket pecanødder.