Blodappelsin salat med rucola


Det er sæson for blodappelsiner og udover at være herlige at spise som de er, så er blodappelsiner også helt og aldeles lækre i en blodappelsin salat.
Jeg lader gerne de aromatiske velsmagende blodappelsiner få hovedrollen i en helt enkel salat med rucola og en håndfuld grønkål, lidt nødder – her kan man frit bruge hvad man lige har – og en dejlig vinaigrette dressing.
En nem, lækker og skøn salat, som er perfekt ledsager til de fleste aftensmåltider, til frokost og som en lille midt i mellem snack, hvis man er sulten.
Blodappelsinsalat med rucola og nødder
- 3 blodappelsiner
- 125 g rucola
- 100 g grønkål, finthakket
- 50 g pekannødder, grofthakkede
- Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike, eller granatæbleeddike
- 1 tsk sennep, grov
- 1 spsk honning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Rør dressingen godt sammen og vend rucola og grønkål godt i dressingen.
Kom det i en skål.
Fileter blodappelsinerne ved at skære skal og hinder af.
Vend dem i salaten og drys med grofthakket pecanødder.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)