Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blodappelsin-salat/

Blodappelsin salat med rucola

Det er sæson for blodappelsiner og udover at være herlige at spise som de er, så er blodappelsiner også helt og aldeles lækre i en blodappelsin salat.

Jeg lader gerne de aromatiske velsmagende blodappelsiner få hovedrollen i en helt enkel salat med rucola og en håndfuld grønkål, lidt nødder – her kan man frit bruge hvad man lige har – og en dejlig vinaigrette dressing.

En nem, lækker og skøn salat, som er perfekt ledsager til de fleste aftensmåltider, til frokost og som en lille midt i mellem snack, hvis man er sulten.

PT10Mter

Blodappelsinsalat med rucola og nødder

4 pers.    10 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • 3 blodappelsiner
  • 125 g rucola
  • 100 g grønkål, finthakket
  • 50 g pekannødder, grofthakkede
  • Dressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike, eller granatæbleeddike
  • 1 tsk sennep, grov
  • 1 spsk honning
Udskriv opskrift
10 minutter
Fremgangsmåde

Rør dressingen godt sammen og vend rucola og grønkål godt i dressingen.

Kom det i en skål.

Fileter blodappelsinerne ved at skære skal og hinder af.

Vend dem i salaten og drys med grofthakket pecanødder.