Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blodappelsin-salat/

Blodappelsin salat med rucola

Det er sæson for blodappelsiner og udover at være herlige at spise som de er, så er blodappelsiner også helt og aldeles lækre i en blodappelsin salat.

Jeg lader gerne de aromatiske velsmagende blodappelsiner få hovedrollen i en helt enkel salat med rucola og en håndfuld grønkål, lidt nødder – her kan man frit bruge hvad man lige har – og en dejlig vinaigrette dressing.

En nem, lækker og skøn salat, som er perfekt ledsager til de fleste aftensmåltider, til frokost og som en lille midt i mellem snack, hvis man er sulten.

PT10M

Blodappelsinsalat med rucola og nødder

2 pers.     10 min.
2 pers.
Ingredienser
  • 2-3 blodappelsiner
  • 125 g rucola
  • 2 dl finthakket grønkål, spidskål eller babyspinat
  • 1 dl pecannødder
  • Dressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk granatæbleeddike eller æbleeddike
  • 1 tsk. grovkornet sennep
  • 1 spsk honning
Udskriv opskrift
10 min.
Fremgangsmåde

Rør dressingen godt sammen og vend rucola og grønkål godt i dressingen. Kom det i en skål.

Fileter blodappelsinerne ved at skære skal og hinder af. Vend dem i salaten og drys med grofthakket pecanødder.