Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pariserbof/

Pariserbøf

Pariserbøf minder mig simpelthen så meget om husgerningstimerne i folkeskolen. Sjovt som nogle retter straks sender minder tilbage til barndommen, præcis som hyldebærsuppen på bloggen i går.

Vi spiser ikke pariserbøf særlig ofte, men sidste weekend var vi et lille smut i Vejle alle fire og ville i den forbindelse have spist frokost sammen på restaurant Remouladen, som blev kåret til årets frokost restaurant i 2012.

Jeg havde allerede udset mig den klassiske pariserbøf på menukortet inden, men alt var desværre optaget i restauranten, så i stedet købte vi ind til den hjemmelavede version.

Det blev så lækkert! Jeg har kommet lidt af det lækre tilbehør i bøfferne, så helt traditionel klassisk er de ikke, men næsten …

PT15min

Pariserbøf

2 pers.    15 min
2 pers.
Ingredienser
  • 500 g oksekød af god kvalitet
  • 1 æg
  • 1 spsk finthakket kapers
  • salt og peber
  • 2 forholdsvis tynde skiver godt brød
  • Tilbehør
  • 2 rå æggeblommer
  • 1 lille rødløg i tynde ringe
  • 3 spsk finthakket syltet eller rå rødbede
  • 2 spsk kapers
  • 1-2 spsk friskrevet peberrod
  • 1 spsk olivenolie og 1 spsk smør til stegning
  • god groft salt og friskkværnet peber
Udskriv opskrift
15 min
Fremgangsmåde

Rør oksekødet med æg, kapers, salt og peber.

Del kødet i to form det til to ikke alt for tykke bøffer, som lægges oven på brødet, klem godt sammen specielt rundt i kanten.

Rids bøfferne med en skarp kniv. Varm olien op på panden og smelt smøret til det er bruset af, steg bøfferne med kødsiden ned af indtil de er færdig på den side. Steg dem færdige på brødsiden, til brødet er gyldent og sprødt.

Anret på en tallerken med løgringe, æggeblomme, rødbede, kapers, peberrod og salt og peber. Server med en grøn salat, som blot er vendt med lidt vinaigrette.