Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pariserbof/

Pariserbøf

En klassisk pariserbøf er jo virkelig en fabelagtigt lækker ret. Serveret med en heftig friskrevet peberrod, rødløg, salte kapers, økologisk æggeblomme og andet lækkert er et evigt hit.

Uanset om jeg portionsanretter den eller ej, så servere jeg altid ekstra toppings ved bordet og måske en god sprød grøn rucolasalat vendt i et par spsk vinaigrette til. Så kan man selv forsyne sig og fylde ekstra toppings på efter smag og behag.

Prøv også: min bedste opskrift på tunmousse >>

PT45M

Pariserbøf

Tid i alt45 min.
Arbejdstid25 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Bøf
  • 800 g hakket oksekød
  • 2 æg
  • 1 spsk kapers, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 4 skiver brød, fx grydebrød
  • Tilbehør
  • 4 æggeblomme
  • 2 rødløg, finthakket
  • 200 g rødbeder, syltede, skåret i tern
  • 75 g kapers
  • 2 spsk peberrod, friskrevet
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • 1 spsk smør, til stegning
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør oksekødet med æg, kapers, salt og peber.

Del kødet i fire og form det til bøffer, som lægges oven på brødet, klem godt sammen, sørg for at en del af farsen, går lidt ud over og klemmes godt om brødkanten specielt rundt i kanten. Det sikre at farsen bliver hvor den skal og ikke trækker sig sammen under stegning.

Rids bøfferne med en skarp kniv. Varm olien op på panden og smelt smør til det er bruset af, steg bøfferne med kødsiden ned af i 5-6 minutter ved middelvarme. Steg dem færdige på brødsiden i cirka 2 minutter, til brødet er gyldent og sprødt og vend dem igen. Steg dem 1 minut på bøfsiden inden de vendes over og anrettes på tallerkener.

Anret på en tallerken med løg, æggeblomme, rødbede, kapers, peberrod og salt og peber.