Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pariserbof/

Pariserbøf

Pariserbøf minder mig simpelthen så meget om husgerningstimerne i folkeskolen og en lækker hjemmelavet pariserbøf med friskrevet peberrod, rødløg, kapers, æggeblomme og andet lækkert er virkelig altid et hit i min bog.

Jeg bruger gerne et lækkert hjemmebagt brød som bund til pariserbøfferne, og derudover serverer jeg gerne ekstra toppings og en god enkel salat ved siden af, så man selv kan anrette, som man har lyst til.

Prøv også: min bedste opskrift på tunmousse >>

PT15Mter

Pariserbøf

2 pers.    15 minutter
2 pers.
Ingredienser
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 spsk kapers, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 skiver , godt brød, forholdsvis tynde skiver
  • Tilbehør
  • 2 æggeblommer, rå
  • 1 rødløg, skåret i tynde ringe
  • 3 spsk rødbeder, finthakket, enten rå eller syltet
  • 2 spsk kapers
  • 2 spsk peberrod, friskrevet
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • 1 spsk smør, til stegning
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift
15 minutter
Fremgangsmåde

Rør oksekødet med æg, kapers, salt og peber.

Del kødet i to form det til to ikke alt for tykke bøffer, som lægges oven på brødet, klem godt sammen specielt rundt i kanten.

Rids bøfferne med en skarp kniv. Varm olien op på panden og smelt smør til det er bruset af, steg bøfferne med kødsiden ned af indtil de er færdig på den side. Steg dem færdige på brødsiden, til brødet er gyldent og sprødt.

Anret på en tallerken med løgringe, æggeblomme, rødbede, kapers, peberrod og salt og peber.

Server med en grøn salat, som blot er vendt med lidt vinaigrette.