Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeggekage-opskrift/

Æggekage med kartofler

Æggekage er en skøn klassiker i det danske køkken, som vi holder meget af og i min familie er det en nem og lækker hverdagsfavorit til aftensmad.

Jeg kan godt lide at komme lidt kartofler i æggekage. Det smager godt og mætter dejligt. Det er dog ikke klassisk i en dansk æggekage og man kan blot undlade det, hvis man foretrækker uden.

Husk endelig masser af purløg, sprød bacon og ristet rugbrød til servering.

Prøv også: min bedste opskrift på boller i karry >>

PT35M

Æggekage

Tid i alt35 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 10 æg
  • 1,50 dl mælk
  • 800 g babykartofler, kogte og skåret i halve
  • 4 tomat, skåret i skiver
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 2 dl purløg, fintklippet
  • 8 skiver bacon
  • 8 skiver rugbrød
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Steg bacon sprød ved middelvarme på panden, der skal bruges til æggekagen, og som kan tåle at komme i ovnen. Tag baconskiverne af og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Lad gerne noget af fedtstoffet blive på panden.

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen og vend kartoflerne i.

Kom det på panden. Pynt med tomater i skiver og lad æggekagen stege ved lav eller middelvarme i 10 minutter. Bag æggekagen færdig ved 180 grader i en forvarmet ovn i 10-15 minutter, eller til æggemassen er fast. Krydr til sidst med salt og peber.

Server med sprød bacon, masser af finthakket purløg og groft rugbrød.