Æggekage med kartofler
Æggekage er en skøn klassiker i det danske køkken, som vi holder meget af og i min familie er det en nem og lækker hverdagsfavorit til aftensmad.
Jeg kan godt lide at komme lidt kartofler i æggekage. Det smager godt og mætter dejligt. Det er dog ikke klassisk i en dansk æggekage og man kan blot undlade det, hvis man foretrækker uden.
Husk endelig masser af purløg, sprød bacon og ristet rugbrød til servering.
Prøv også: min bedste opskrift på boller i karry >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æggekage
- 10 æg
- 1,50 dl mælk
- 800 g babykartofler, kogte og skåret i halve
- 4 tomat, skåret i skiver
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 2 dl purløg, fintklippet
- 8 skiver bacon
- 8 skiver rugbrød
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Steg bacon sprød ved middelvarme på panden, der skal bruges til æggekagen, og som kan tåle at komme i ovnen. Tag baconskiverne af og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Lad gerne noget af fedtstoffet blive på panden.
Pisk æg, mælk, salt og peber sammen og vend kartoflerne i.
Kom det på panden. Pynt med tomater i skiver og lad æggekagen stege ved lav eller middelvarme i 10 minutter. Bag æggekagen færdig ved 180 grader i en forvarmet ovn i 10-15 minutter, eller til æggemassen er fast. Krydr til sidst med salt og peber.
Server med sprød bacon, masser af finthakket purløg og groft rugbrød.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Skulle vi ikke kalde det en tortilla
Jeg kalder det æggekage med kartofler ;) – en spansk tortilla laver jeg sådan
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Skal man komme kartoflerne i rå eller skal de koges inden? Og hvordan kommer man en pande i en ovn?
Jeg forkoger dem først, som der står under ingredienserne i opskriften.
Mine pander kan sagtens tåle ovn, men det kan variere fra pande til pande, så hvis dine ikke kan, kan du blot lægge låg på og lade dem være lidt længere på komfuret ved lavere varme til den sætter sig. Hold endelig øje med den, så den ikke bliver tør
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er opskrifterne sammensat så de udgør et helt måltid der er mættende på alle måder, også Inc protein.
Hvor mange opskrifter er der i bogen
Mvh
Hej Mari-Ann
Er det den nye bog du mener “Grøn Aftensmad” eller ‘Valdemarsro Aftensmad’?
Den sidste kan du se i alle boghandlere, føtex, bilka mv og så lige se om det er noget for dig.
Der er 200 opskrifter i hver bog og du kan læse mere om dem her: https://www.valdemarsro.dk/kogeboeger/
Kh AC