Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeggekage-opskrift/

Æggekage med kartofler og purløg

Æggekage er en skøn klassiker i det danske køkken, som vi holder meget af og hjemme hos os er det en nem og lækker hverdagsfavorit til aftensmad.

Jeg kan rigtig godt lide at komme lidt kartofler i æggekage – på samme måde som man gør med en spansk tortilla. Det smager vildt godt og mætter dejligt. Hvis du har en smule god chorizo ca 40-50 g, så prøv også gerne at skære den i små tern som vendes æggemassen inden den kommes i panden.

Husk endelig masser af purløg, sprød bacon og ristet rugbrød til den lækre æggekage.

Prøv også: min bedste opskrift på boller i karry >>

PT35M

Æggekage

Tid i alt35 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 10 æg
  • 1,50 dl mælk
  • 800 g babykartofler, kogte og skåret i halve
  • 4 tomat
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 2 dl purløg, fintklippet
  • 8 skiver bacon
  • 8 skiver rugbrød
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv 
Fremgangsmåde

Steg bacon sprød ved middelvarme på panden, der skal bruges til æggekagen, og som kan tåle at komme i ovnen. Tag baconskiverne af og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Lad gerne noget af fedtstoffet blive på panden.

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen og vend kartoflerne i.

Kom det på panden. Pynt med tomater i skiver og lad æggekagen stege ved lav eller middelvarme i 10 minutter.

Bag æggekagen færdig ved 180 grader i en forvarmet ovn i 10-15 minutter, eller til æggemassen er fast. Krydr til sidst med salt og peber.

Server med sprød bacon, masser af finthakket purløg og groft rugbrød.