Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeggekage-opskrift/

Æggekage med kartofler, bacon og purløg

Æggekage er en skøn klassiker i det danske køkken, som vi holder meget af og hjemme hos os er det en nem og lækker hverdagsfavorit til aftensmad.

Jeg kan rigtig godt lide at komme lidt kartofler i æggekage – på samme måde som man gør med en spansk tortilla. Det smager vildt godt og mætter dejligt. Hvis du har en smule god chorizo ca 40-50 g, så prøv også gerne at skære den i små tern som vendes æggemassen inden den kommes i panden.

Husk endelig masser af purløg, sprød bacon og ristet rugbrød til den lækre æggekage.

Prøv også: min bedste opskrift på boller i karry >>

PT35min

Æggekage

4 pers.     35 min
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
35 min
Fremgangsmåde

Steg bacon sprød ved middelvarme på den pande, der skal bruges til æggekagen.  Tag bacon af og sæt til side på et stykke køkkenrulle.

Æggene piskes sammen med mælk, salt og peber og kartoflerne vendes i. Kom det på en smurt pande, som kan tåle at komme i ovnen senere.

Pynt med tomater i skiver og steg på kogepladen ved lav/mellem varme (her er det trin 3 ud af 9) i 10 minutter.

Derefter bages æggekagen færdig ved 180 grader i en forvarmet ovn i 10-15 minutter eller til æggemassen er fast.

Server æggekagen med sprød bacon, masser af purløg og groft rugbrød, samt groft flagesalt og friskkværnet peber.