Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spansk-tortilla/

Spansk Tortilla

Lækker klassisk spansk tortilla er så skønt!

Enkelt, simpelt og mættende til hverdage. En budgetvenlig ret, som sagtens kan skaleres ned til en lille pande – og skulle der være noget i overskud, så holder den sig glimrende frisk i 2 dage i køleskab og smager også godt kold,  fx til madpakken eller frokosten.

Her er den helt klassiske opskrift på spansk tortilla. Hvis man har lyst, så kan man sagtens komme 50 g lækker chorizo skåret i små tern i retten, det vil også være super lækkert og give en god smag til retten.

Prøv også: min bedste opskrift på kyllingeburger >>

PT45Mter

Spansk Tortilla

4 pers.    45 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 400 g kartofler, skåret i store tern
  • 8 æg
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 3 spsk olivenolie
  • Til servering
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Sauter løg på en stor pande i olivenolie ved middelvarme, til de er bløde og klare. Tag løgene af panden og sæt dem til side. Tilsæt kartoffeltern på den varme pande og steg disse, mens de vendes hyppigt, til de får blot en anelse stegeskorpe og bliver næsten møre.

Skrue ned for varmen, kom løgene på panden til kartoflerne igen og læg låg på.

Pisk derefter æg sammen med hvidløg, salt og peber og hæld blandingen over kartofler og løg op panden. Læg igen låg på og lad den spanske tortilla bage på komfuret i 30 minutter – temperaturen skal være mellem lav og middel. Efter 30 min har tortillaen fået en fin stegeskorpe og hvis den stadig er lidt utilberedt på midten kan den evt bages færdig i ovnen ved 175 grader varmluft i 5-10 minutter.