Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bowl-med-spicy-blomkaal/ Aftensmad Efterår, Forår, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Salat, Sommer, Vegetar, Vinter

Bowl med spicy blomkål

Her får du min opskrift på en krydret vegetar bowl med spicy blomkål og kikærter serveret med hvidløgsris, mango, spinat og en cremet ingefærsdressing. Den er spækfyldt med hvidløg, lime og virkelig god smag.

Det er en super nem og krydret ret. En af dem der giver varmen helt ud i fingerspidserne, for den er krydret og spicy – alt afhængig af, hvor stærk en chili man vælger at bruge.

Budgetvenlig og nem ret, som er dejligt mættende længe.

Prøv også: min opskrift på massaman curry >>

Bowl med spicy blomkål
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • Hvidløgsris
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 3 dl basmati ris
  • 5 dl vand
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 0,50 tsk salt
  • 1 tsk olivenolie
  • Spicy blomkål
  • 300 g blomkål, i buketter
  • 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk chiliflager, efter smag
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Ingefær og limedressing
  • 30 g mayonnaise
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 øko lime, saft og fintrevet skal
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 75 g baby spinat
  • 1 mango, i tern
  • 2 forårsløg, fintsnittet
  • 20 g sesamfrø
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 håndfuld persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Hvidløgsris med persille
Kom olie og hvidløg i en gryde og sauter hvidløg ved middel-lav varme til det dufter let. Tilsæt vand, basmatiris og salt. Rør det godt igennem Læg låg på gryden og bring langsomt op til kogepunktet. Kog ved svag varme i 10 minutter. Tag af varmen og lad derefter risen hvile i yderligere 10 minutter i gryden, stadig med låget på. Vend finthakket persille i risen inden servering.

Spicy blomkål
Vend blomkålsbuketterne og kikærter med olie og derefter vend dem godt i krydderierne. Fordel dem på en bradepande med løg og hvidløg og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter, til blomkålen er mør og saftig.

Ingefær og limedressing
Rør mayonnaise og cremefraiche med hvidløg, ingefær og smag til med fintrevet limeskal, limesaft, salt og peber.

Servering
Rist sesamfrø på en tør varme pande.

Anret risene i dybe tallerkener, top med babyspinat, mango, spicy blomkål med kikærter og fordel dressingen over. Drys med sesamfrø, forårsløg, chiliflager og persille