Spinatpandekager


Spinatpandekager er superlækre madpandekager, som er en skøn måde at lave hjemmelavede wraps fyldt med grøntsager, dip, dressing og så er det frit valg om der skal krydret kød i eller fx skønne falafler.
Det tager ikke lang tid at lave de grønne pandekager og så er de geniale til at få ‘tømt’ køleskabet og få spist diverse rester af både grøntsager, dip osv.
Vi spiste spinatpandekager i sidste uge med disse lækre falafler, krydderurter, hummus, feta og andet grønt. Det var vildt lækkert!
Prøv også: Min bedste opskrift på spinatboller >>
Spinatpandekager
- 125 g spinat
- 100 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 3 æg
- 3 dl mælk
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk olivenolie, til at stege i
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Skyl spinaten grundigt og kom den i en blender sammen med resten af ingredienserne.
Blend det sammen til en helt ensartet lind dej.
Fordel lidt olie på en pande og steg pandekagerne i et par minutter begge sider.
Næringsindhold

Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Det lyder så hyggeligt med sommerhus i weekenden. Det er i de der “off-season” perioder at jeg nok mest misunder jer med sommerhus. At man lige kan trække stikket uden at det kræver planlægning, bestilling mm – det må susme være dejligt. Kram D
Det er virkelig også noget så værdsat ♡ Vi holder så vildt meget af det lille sted allerede, og nu har vi jo faktisk kun haft det off-season og det er så dejligt her i vinterhalvåret, så vi glæder os også til at nyde sommersæsonen herude :)
Dejlig dag til dig
Kh AC
Det ser simpelthen så lækkert ud. Jeg står og er ved at lave dem på panden i dette øjeblik, og min mund løber i vand. Vi vil spise dem med mexicansk krydret hakkekød, spidskål, bladselleri, radiser, tomater og creme fraiche. :-)
Uhmm, det lyder altså også virkelig lækkert! :)
Endnu en rigtig lækker opskrift fra dig:o) Vi fik dem forleden med falafler og der var en enkelt tilbage i dag som jeg spiste til morgenmad med banan og blåbær! Jeg har ikke skrevet herinde før men jeg har fulgt din blog i nogen tid og både min kæreste og jeg er meget glade for opskrifterne! Tak for inspiration og en hyggelig blog:o) Mvh Emilie
Så hyggeligt at du skriver en hilsen, det er dejligt at høre at I har glæde af min blog, opskrifter og alt det jeg laver her ♡
Dejlig dag til jer og mange tak for din søde hilsen!
Kh AC
Hvis man laver en bunke af disse pandekager til madpakke , hvor længe vil du tro, de kan holde sig på køl? ?
De kan fint holde sig 1-2 dage på køl.
Hejsa, kan man godt skifte mælken ud med en plantemælk, fx havremælk eller mandelmælk?
Mvh Bella Juncker
Ja, der er frit valg af den mælk man nu foretrækker :)
Tak for alle dine dejlige opskrifter. Nyder at følge din blog.
Har du erfaringer med at fryse dem?
Har du evt. Nogle tips til grønsagsfrikadeller, har prøvet mig lidt frem med linse/bønne deller og grønsagsdeller, da det er et stort hit til børnene til madpakker og morgenmad.
Tusind tak, det er dejligt at høre!
Disse rødbedebøffer er virkelig skønne – men giver nok lidt røde fingre i madpakken. De kan også sagtens varieres med halv squash mv.
Kh AC
De lyder lækre!
Er det muligt at bruge frossen spinat frem for frisk? Jeg har en masse i fryseren, der skal bruges :-)
Det kan du sagtens. Blot tø det op og vrid væden fra.
God fornøjelse
Kh AC
De ser vildt gode ud! Ligger ikke inde med grahamsmel, men ville man kunne lave dem på majsmel eller udelukkende hvedemel? :-)
Ja, det kan du sagtens – de bliver lettest i konsistensen på hvedemel og lidt tungere på majsmel
Hej
De ser virkelige lækre ud, men jeg har et spørgsmål vedrørende det at leve vegetarisk. I disse pandekager kommer der æg i, men hvis man lever som vegetar, spiser man vel ikke æg?? Jeg spørger, da jeg i en periode skal leve hovedsageligt af plantebaseret kost, men elsker pandekager og kunne lave dem af mandelmel, men æggene kan vel ikke erstattes af noget andet??
Hej Tina,
Rigtig mange vegetarer spiser gerne både æg, ost og lign, men undlader blot alle former for kød – så det er ikke et absolut must for at være vegetar, men et individuelt til- eller fravalg af sin vegetariske livsstil. Man kan således fint vælge en primært plantebaseret kost, med æg i kosten.
Kh AC
Hej.
Jeg står og skal holde kombineret børnefødselsdag og indflytterfest. Vi bliver 37 incl. 11 børn. Jeg er fan af at lave tortillas når vi har mange gæster. Det er så nemt og børnevenligt men samtidig rigtig lækkert. Nu tænker jeg om jeg skal prøve med hjemmelavede madpandekager og oksekødsfyld. Mon du har en lækker opskrift på det og forslag til en lækker salat udover tá selv salat…
Elsker din blog!!
Hilsen Anja
Hej Anja,
Det lyder skønt!
Disse spinatpandekager er et stort hit herhjemme og så er der en opskrift på krydret oksekødsfyld her
Jeg ville nok servere en grøn salat med vinaigrette og lidt topping.
Rigtig god fornøjelse ♡
Kh Ann-Christine
Sikke en frisk og dejlig opskrift! :) Jeg vil nu høre om du ved, om man kan bruge en anden mel en hvede og majsmel og evt. hvilke?
Venlig hilsen
Christine
Du kan også fint bruge boghvedemel eller speltmel fx :)
Hej;
Jeg skal bruge pandekagerne til forretter, rullet med laks o.l.
Kan de bages i ovn så man får en større og firkantet “kage” at rulle?
Pft
Ja, det kan du sagtens gøre – lidt ala denne spinatroulade
Er disse spinat pandekager fryse egnet ??
Det vil jeg tro de sagtens kan
Hej:)
Tak for en skøn blog, som jeg benytter mig af meget flittigt.
Jeg vil gerne afprøve opskriften her, men kan se, at jeg er lidt i mangel af nok spinat til disse lækre udseende pandekager. Tænker på, om jeg kan supplerer op med frisk grønkål, som jeg tilgengæld har nok liggende af i køleskabs skuffen?
Mvh Anja
Hej Anja,
Du kan fint erstatte spinat helt eller delvist med grønkål i opskriften her.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh AC
Hej
Elsker virkelig din blog!!
Kan man lave dem på forhånd også varme dem op igen?
Det er jeg rigtig glad for at høre – og ja, det kan du fint gøre :)
Jeg tror også de sagtens kan fryses ned.
Super dejlige pandekager
Super dejlig hjemmeside – tak for inspiration på den overskuelige måde. Selvom jeg til daglig laver mad er det rart med inspiration og nogen gange noget nemt ?
Hilsen Mette
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for ♡
Kh AC
Hej:-) Kan man bruge boghvedemel, istedet for grahamsmel? Mvh en ivrig følger:-D
Hej Maria,
Det kan du sagtens i disse pandekager
God fornøjelse og tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Jeg har erstattet spinat med ramsløg, som jo er sæson lige nu, og fik nogle rigtig lækre pandekager som hele familien var vilde med. Smager også rigtig godt kolde.
Tak for nogle lækre opskrifter.
Uhmm, hvor det lyder lækkert!
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hvordan får du dine spinat pandekager så grønne?
Jeg tænker mest det er et spørgsmål om blenderen, for der kan være en del forskel om jeg bruger min stavblender eller min Wilfa raw fuel – i sidstnævnte bliver spinaten helt pulveriseret og dermed gør pandekagerne grønnere :)
Hej
Denne opskrift med spinat pandekager , lyder rigtig lækkert,
Jeg ville hører om det er bedst lave dem med en blender eller stavblender ?
Rigitg god dag
Med venlig hilsen
Rekha
Jeg synes den bliver bedst i min blender – som kan blende spinaten helt fin og ensartet i dejen. Men begge dele kan nu sagtens fungere.
Rigtig god fornøjelse og skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine
Uhhhh lavede dem til aften og puttede kylling, guacamole, agurk og majs. Det var sindsyg lækkert <3
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften ♡
Kh Ann-Christine
De lyder lækre – kan man stavblende i stedet for at bruge en rigtig blender? :)
Mvh Johanne
Ja, sagtens. Den bliver måske nok ikke helt så fintblendet, men det kan sagtens gå :)
Kh AC
Virkelig lækre pandekager. Jeg spiste dem med grøntsager og laks. Kan virkelig anbefales.
Dejligt at høre!
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hvor mange kalorier er der i en pandekage :-)
Hej Sofie
Med Valdemarsro Premium har vi netop udviklet energiberegning på alle opskrifter, så hvis du har Valdemarsro Premium kan du se energiberegningen ved at klikke på ‘næringsindhold’ lige under opskriften.
Du kan læse mere om Valdemarsro Premium her: https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-premium/
Kh Ann-Christine
Opskriften smager fantastisk, men pandekagerne hænger ikke sammen og knækker. Hvad gør jeg forkert?
Pandekagerne er et stort hit herhjemme 😀 Vi kalder dem “Monster-pandekager”, pga. den grønne farve 😁
Tusind tak fordi du gør dine lækre opskrifter tilgængelige 👌
Jeg har et spørgsmål. Vi har mistanke om at vores søn er allergisk overfor hvedemel, derfor vil jeg høre, om du tror der kan bruges et alternativ til hvedemelet?
På forhånd tak ☺️
Ps. Dine linse-deller er virkelig også lækre 😋
Hej Julie
Mange tak for din søde hilsen :)
Du kan bruge boghvedemel til disse i stedet for hvedemel.
Kh Ann-Christine
Hej. Hvad ville du give dem i ovnen?
Lene
Du kan lune de færdige pandekager i ovnen ved 150 grader varmluft i et par minutter, evt med lidt damp hvis du har.
Rigtig god weekend
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Først og fremmest mange tak for alle dine lækre og inspirerende opskrifter.
Jeg vil høre om der skal mere mel i (evt. havregryn), hvis man vil lave spinat-klatkager i stedet? Mvh. Mette
Hej Mette,
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for du synes :)
– og ja, det kan du fint gøre, endelig eksperimenter lidt med mængde og ingredienser til du synes det bliver godt :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Tak for en dejlig opskrift. Vi har lige spist spinat pandekager til aftensmad med krydret kylling, salat, agurk og tomater. En nem og billig ret, hvor man kan bruge det man lige har i køleskabet! Brugte havregryn istedet for grahamsmel.
Hej, kan man lave dejen og så bage dem 1 times tid senere. Eller hvordan skal de opvarmes hvis jeg laver dem helt færdige?
Ja, den kan fint stå i en time, blot pisk den igennem – bare med et piskeris – igen inden du bager dem.
Kh Ann-Christine