Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tabouleh/ Mellemøstens køkken Påskefrokost, Salat, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Tabouleh – bulgursalat

Tabouleh er en af mine yndlingssalater til det mellemøstlige køkken. Her er mit twist på den gode bulgursalat og den smager simpelthen så dejligt, at den fint kan udgøre et frokostmåltid i sig selv – så lav gerne rigeligt, så der er til frokosten dagen efter.

Skøn som tilbehør til fx kylling, lam, kebab eller en del af et lækkert vegetarmåltid med flere salater og grønt – få en masse lækker inspiration og opskrifter til det mellemøstlige køkken her. Smagen af Tabouleh er en krydret smagseksplosion af mynte, tomat, persille. Sødt, syrligt, krydret og fyldig rund i smagen på en og samme tid.

PT15MPT15M4

Tabouleh

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 dl bulgur
  • 2,50 dl vand, kogende
  • Dressing
  • 0,50 dl olivenolie
  • 1 øko citron, skal og saft herfra
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk sukker
  • 2 håndfulde persille, finthakket
  • 2 håndfulde frisk mynte, finthakket
  • 2 forårsløg, finthakkede
  • 3 tomat, i små tern
  • 1 rødløg, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Bulgur
Kom bulgur i en skål og hæld 2,5 dl kogende vand over (eller tilbered efter anvisning på emballagen). Lad det trække mens resten af ingredienserne og dressingen gøres klar.

Dressingen
Rør alle ingredienserne godt sammen og smag til med salt og peber.

Når bulgur har trukket og absorberet væden, så hældes dressingen over, der røres godt rundt og resten af grøntsagerne vendes i tabouleh salaten.