Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/farserede-squash-bulgur/

Farserede Squash med bulgur

Farserede squash er fuldstændig lige som farserede peberfrugter en rigtig herlig 80´er klassiker.

Her har jeg spicet de farserede squash op med bulgur og en lækker krydret lammefars – og ikke mindst toppet dem med granatæble, bredbladet persille og en skøn lille nem dressing. Og så er vi jo nærmest væk fra den danske firserklassier og ovre i det lækre mellemøstlige køkken i stedet.

Jeg kunne i hvertfald snildt forestille mig at den sagtens kunne gå an på de kanter med en lækker omgang grønne retter til. Der er et par stykker af jer, der fortæller om masser squash i haven i disse dage – og hvor lyder det lækkert! Opskriften er lavet ud fra de små økologiske  supermarkeds størrelser – men kan snildt bruges på større squash også.

PT30M

Farserede squash med bulgur

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 250 g hakket lammekød
  • 1 dl bulgur, tilberedt - klar til servering
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 æg
  • 40 g pinjekerner, ristede
  • 50 g persille, finthakket
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 squash
  • Tahin dressing (tahin rørt i lidt yoghurt)
  • 1 spsk tahin
  • 1 spsk yoghurt, naturel
  • Tilbehør
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 3 spsk granatæblekerner
  • 2 spsk pinjekerner, ristede
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør farsen godt sammen, og rør tilsidst bulgur i.

Flæk de to squash på langs, skrab det bløde midterstykke ud og fyld dem med fars.

Bages på bagepapir eller et smurt ovnfast fad i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15-20 minutter.

Dryp lidt tahindressing over og drys med finthakket persille, ristede pinjekerner og granatæblekerner.