Farserede Squash med bulgur


Farserede squash er fuldstændig lige som farserede peberfrugter en rigtig herlig 80´er klassiker.
Her har jeg spicet de farserede squash op med bulgur og en lækker krydret lammefars – og ikke mindst toppet dem med granatæble, bredbladet persille og en skøn lille nem dressing. Og så er vi jo nærmest væk fra den danske firserklassier og ovre i det lækre mellemøstlige køkken i stedet.
Jeg kunne i hvertfald snildt forestille mig at den sagtens kunne gå an på de kanter med en lækker omgang grønne retter til. Der er et par stykker af jer, der fortæller om masser squash i haven i disse dage – og hvor lyder det lækkert! Opskriften er lavet ud fra de små økologiske supermarkeds størrelser – men kan snildt bruges på større squash også.
Farserede squash med bulgur
- 250 g hakket lammekød
- 1 dl bulgur, tilberedt - klar til servering
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 æg
- 40 g pinjekerner, ristede
- 50 g persille, finthakket
- 0,50 tsk chiliflager
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 2 squash
- Tahin dressing (tahin rørt i lidt yoghurt)
- 1 spsk tahin
- 1 spsk yoghurt, naturel
- Tilbehør
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 3 spsk granatæblekerner
- 2 spsk pinjekerner, ristede
Rør farsen godt sammen, og rør tilsidst bulgur i.
Flæk de to squash på langs, skrab det bløde midterstykke ud og fyld dem med fars.
Bages på bagepapir eller et smurt ovnfast fad i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15-20 minutter.
Dryp lidt tahindressing over og drys med finthakket persille, ristede pinjekerner og granatæblekerner.
Hej
Det ser rigtig lækkert ud ? Hvor køber du hakket lammekød? Og spiser I skrællen på squashen?
Mange hilsner
Tine
Hej Tine
Hakket lammekød køber jeg gerne hos mineslund eller troldgården – og vi spiser også skrællen på squash. :)
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Kan man bruge andet hakket kød i stedet for lammekød? Fx okse- eller svinekød?
Tak for alle de dejlige opskrifter, en 20-årig som mig kan også ende med at bruge timer med hovedet begravet i alle dine dejlige opskrifter.
ja, det vil også være rigtig lækkert!
– og mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre
Kh AC
Hej ?
Jeg skal prøve denne opskrift i aften, men har lige et spørgmål: Blander du det udskrabede squashkød i farsen, eller skal det bare kasseres?
Og tusind tak for utallige lækre opskrifter!
Det kan du enten fint komme i farsen (jeg kommer det også gerne i en smoothie)
Tusind tak for din søde hilsen!
Kh AC