Lammeculotte


Lammeculotte er en skøn delikatesse som, tilberedt korrekt, giver det mest smørmøre rosa kød med en fantastisk smag.
Rosmarin og hvidløg er match made in heaven sammen med lammekød og ligeledes med lammeculotte. Jeg har desuden toppet den gode smag med citronskal, timian og salvie, som giver en virkelig skøn krydderiblanding.
Lammeculotten intervalsteger vi. Det har vi generelt ret gode erfaringer med når det gælder stege som culotte og cuvette – og det er en tilberedningsmetode, vi har brugt i nogle år.
Som tilbehør spiste vi de lækre bagte gulerødder, kryddersmør, kikærtesalat og ovnbagte kartofler med timian.
Lammeculotte
- 600 g lammeculotte
- Krydderiblanding
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk salt
- 1 øko citron, revet skal herfra
- sort peber, friskkværnet
- 4 frisk salvie, blade
- 2 stængler frisk rosmarin
- 2 stængler frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kom salt, krydderurter, citronskal, hvidløg og peber i en morter og stød det godt sammen til en ensartet duftende krydderiblanding.
Skær ridser i fedtmarmoreringen på culottestegen, først på langs og dernæst på tværs, så det danner rudeformet tern – og rids kun lige akkurat ned til før kniven ridser kødet, det må endelig ikke skæres i.
Gnid krydderiblandinge godt rundt på hele stegen og kom dernæst stegen på en varm grill indirekte varme eller i ovnen ved 175 grader varmluft.
Intervalsteges efter følgende metode:
Skæres i tynde skiver inden servering.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Det ser spændende ud med intervalstegning – Det må prøves ved lejlighed.
Det kan varmt anbefales :) Så lækkert!
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Det var ikke varme nok. De nåede graderne men var ikke sprøde som på billedet.
Hej Michael
Det har jeg aldrig oplevet problemer med, men tænker det kan være en kombination af at ovne varmer forskelligt og er forskellige – og overfladen på culotten … hvordan den bliver sprød under stegning. Det har jeg indimellem oplevet forskel på ved culotte af oksekød.
Kh AC
Hejsa. Jeg vil gerne vide hvor meget din lamme culotte vejer, siden du beskriver den til 4 personer. Jeg har nemlig bestilt en hos min købmand, og der blev leveret 2 til en samlet vægt på 288 g. Jo i tynde skiver er det jo fint nok til 4. ( med lækkert tilbehør) Men din steg ser jo så lækker ud, og jeg tænker det var en’ stor? Prøvede at stege den som du beskriver, men den blev ikke lækker rosa, men godt nok mør :-) er det normalt at de er så små? Jeg kan desværre ikke selv gå i forretninger, så må tage imod det der bliver leveret. Men venlig hilsen en der tit nyder dine videoer og opskrifter. Heidi
Det kan vist være ret stor forskel på størrelsen af lammeculotte, men jeg mener at den økologiske culotte jeg lavede opskriften efter her var omkring 400 g, men husker det ikke nøjagtigt.
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Kh AC
Skulle der ikke stå 65 grader?
Temperaturen stiger fortsat de sidste 10 minutter mens den hviler, så jeg synes det er meget passende som beskrevet
Kh AC
Vi prøvede din fremgangsmåde her til aften. Det blev virkelig lækkert! Da kødet havde været i ovnen 3. gang, var det præcis 56 grader. Tommel op herfra :-))
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Tak for en god ide, smager super.
Hej, skal culotten være ved stuetemperatur inden man kommer den i ovnen? Mvh. Kristoffer
Ja, det er en god ide.
God fornøjelse
Kh AC
Hej. Det er en utrolig lækker opskrift, lammet var så mørt og saftig, så helt stikker på at den laves en anden gang ;)
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Hvor er det dejligt at høre!
God påske
Kh Ann-Christine
Hejsa. Hvad kan bruges i stedet for rosmarin. Vi bryder os ikke om smagen
Mynte og saltsyltet citron kunne være et bud.
Det er blevet en virkelig favoritopskrift! Tak for herlig inspiration! Jeg laver forskelligt tilbehør til culotten, fx elsker vi hokkaido i skiver, vendt i lidt olie og drysset med rødchili – og med skiver af gedeost. De komer i ovnen 1/2 time før intervalstegningen er færdig.
Hej Birthe,
Mange tak for din søde hilsen og uhmm, det lyder skønt med hokkaido i skiver til culotten.
Rigtig god søndag til dig
Kh Ann-Christine
Supergod opskrift 👍
Hvor mange grader er det 65 ‘ mvh Fie
Hej Ann-Christine
Har forleden brugt din opskrift på lamme culotte, er i øvrigt stor forbruger af dine opskrifter.
Interval stigning er perfekt, men den anførte temperatur på 55 grader er for lav, jeg satte stegetermometer på 62 grader og lod stegen hvile ca 15-20 minutter.
Stegen havde den flotteste røde farve og stadigvæk mør og saftig.
Mvh Jørgen Tegllund
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter.
Dejligt du justere til så opskriften passer dig fint, jeg synes selv det plejer at passe fint med de 55 grader i kernetemperatur, men det har også lidt at sige hvor stor diameter der er om culotten.
Rigtig god dag til dig :)
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har en culottesteg på 300g, skal jeg så stege den i mindre tid ved hver interval?
Ja, den skal nok have lidt kortere tid. Jeg ville give den 4-5 minutter i intervallet i midten og endelig mærke godt efter hviletiden derefter
Rigtig godt nytår :)
Kh Ann-Christine