Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lammekoteletter/

Lammekoteletter med mynte og rosmarin

I dag vil jeg byde jer på en uimodståelig lækker opskrift på lammekoteletter med en skøn mariade af rosmarin og mynte. Blandt andet – for jeg finder det næsten umuligt at lave lam uden hvidløg, det er bare så godt jo! Så hvidløg er der naturligvis også i.

Marinaden er lavet på nul komma fem og så skal de lækre lammekoteletter ellers blot trække smag i nogle timer, inden de fx grilles og serveres med dejligt tilbehør. Perfekt til en god søndagsmiddag eller til påskemiddagen, selv om der er nogle måneder til …

PT2H

Lammekoteletter med rosmarin og mynte marinade

4 pers.    2 timer
4 pers.
Ingredienser
  • 4 lammekoteletter
  • Marinade
  • 3 spsk frisk rosmarin, nålene, finthakket
  • 3 spsk frisk mynte, blade
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk ingefær, finthakket
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk soja
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk flagesalt
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne til marinaden i en morter og kværn det godt sammen, så al duft, smag og gode sager bliver godt og grundigt mikset til en skøn duftende marinade.

Fordel marinaden godt på koteletterne, som blot lige er duppet tørre med et stykke køkkenrulle.

Kom koteletterne i en skål med låg eller en pose og lad det trække i 2-10 timer på køl. Jo længere jo bedre – men et par timer kan snildt gøre det.

Steg lammekoteletterne på en grillpande eller på grillen i 3-4 minutter på hver side.

Server mens de er rygende varme med godt tilbehør til