Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/foccasia-med-spinat/

Foccacia med spinat

2Her får du min opskrift på lækkert foccacia med spinat,  som er så lækkert at servere som madbrød og tilbehør til alt fra suppe til salater.

Jeg bager gerne brødet i et ovnfast fad, men man kan også sagtens lave små portionsbrød hvor de skønne foccacia er i mindre størrelse – perfekt til picnic og til madpakken. Her er der lidt lækker mozzarella fordel på brødet og det smager jo skønt, når man er begejstrede for lune ostebrød, men man kan undlade, hvis det ikke lige er sagen.

Prøv også: min lækre opskrift på osteboller >>

PT2H

Foccacia med spinat

Tid i alt2 timer
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal1 stk.
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 20 g gær
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 100 g grahamsmel
  • 450 g hvedemel
  • 125 g spinat, frosne
  • 100 g parmesan, friskrevet
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 tsk flagesalt
  • 2 spsk olivenolie, til brødet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Dej
Rør gær ud i en skål med vand. Tilsæt derefter olie, salt og grahamsmel og rør det godt sammen.

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, mens der røres godt rundt. Tilsidst æltes dejen til den er let klistret og blød – gerne på røremaskine.

Kom dejen i en ren skål og lad den hæve en time på køkkenbordet med et rent klæde over.

Spinat
Kom frossen spinat på en pande og tø det op ved middelvarme, rør til al væden er fordampet. Tag panden af varmen og vend spinat med parmesan og hvidløg.

Foccacia
Beklæd et ovnfast fad på ca 25×25 cm med bagepapir og tryk dejen ud i formen. Lad den hæve 30 minutter mere.

Pensl dejen med lidt olivenolie og stik derefter dybe huller ned i brødet med fingrene.

Fordel klatter af spinatblandingen over og tryk det halvt ned i dejen.

Riv den friske mozzarella i stykker og fordel over brødet, dryp med lidt olie og drys timian og flagesalt.

Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 18-20 minutter.

Drys med lidt frisk timian inden servering