Foccacia med spinat


Her får du min opskrift på lækkert foccacia med spinat, som er så lækkert at servere som madbrød og tilbehør til alt fra suppe til salater.
Jeg bager gerne brødet i et ovnfast fad, men man kan også sagtens lave små portionsbrød hvor de skønne foccacia er i mindre størrelse – perfekt til picnic og til madpakken. Her er der lidt lækker mozzarella fordel på brødet og det smager jo skønt, når man er begejstrede for lune ostebrød, men man kan undlade, hvis det ikke lige er sagen.
Prøv også: min lækre opskrift på osteboller >>
Foccacia med spinat
- 4 dl vand
- 20 g gær
- 100 g grahamsmel
- 450 g hvedemel
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- Derudover
- 125 g spinat, frosne
- 100 g parmesan, friskrevet
- 2 fed hvidløg, presset
- 125 g frisk mozzarella
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 tsk flagesalt
- 2 spsk olivenolie, til brødet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Dej
Rør gæren ud i en skål med vand.
Tilsæt olie, salt og grahamsmel og rør det godt sammen.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, rør det godt igennem til en lind dej og ælt derefter, til dejen er let klistret og blød.
Kom dejen i en ren skål og lad den hæve i 1 time på køkkenbordet med et rent klæde over.
Spinat
Kom frossen spinat på en pande og lad det tø op ved middelvarme. Rør, til al væden er fordampet. Tag panden af varmen og vend spinat med parmesan og hvidløg.
Foccacia
Beklæd et ovnfast fad på ca. 25 × 25 cm med bagepapir og tryk dejen ud i formen. Lad den hæve i 30 minutter.
Pensl dejen med lidt olivenolie og stik derefter dybe huller ned i brødet med fingrene. Fordel klatter af spinatblandingen over og tryk det halvt ned i dejen. Riv den friske mozzarella i stykker og fordel over brødet, dryp med lidt olie og drys med timian og salt.
Bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter og drys med lidt frisk timian inden servering.
Næringsindhold

Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Focaccia er det vist du mener?
Bruger di frisk eller tørgær?
Jeg bruger frisk økologisk gær, men du kan godt bruge tørgær, så skal du blot blande det i melet :)
Kh AC
Du har helt ret. Det er rettet nu :)
Hej
Vil bare lige fortælle, at dette brød smager fantastisk. Jeg bagte det til vores suppe i dag, og det var en stor succes. Tak for en skøn opskrift.
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
God weekend
Kh AC
Tak for skøn inspiration til dejlig aftensmad! ? Et lækkert madbrød!! ?
Hvilken slags grahamsmel bruger du?
Jeg har fået købt en, som mere minder om rugmel, den suger nærmest al væde, og laver brødet meget “tæt”.
Toppingen på dette brød smager så godt, mums.
i øjeblikket fra skærtoft mølle, men det variere. Du kan prøve med mere hvedemel og mindre grahamsmel næste gang. Endelig kun så dejen stadig er blød og smidig når du sætter den til at hæve.
Kh Ann-Christine