Fransk landgryde


Denne opskrift på Fransk landgryde opstod ved lidt dagdrømmerier og længsel efter at nyde et godt måltid en fransk sommerdag i Frankrig. Den er såmænd ikke et minde fra en ferie, men titlen fransk landgryde er glimrende beskrivende for retten og den smager som en ret, man snildt kunne få serveret i et charmerende fransk landkøkken. Uanset navn, så smager den skønt og er virkelig lækker og nem at lave.
Fyldt med smag og gode grøntsager. Man kan komme en rest kylling eller andet godt i, ligesom den også vil være lækker med fx. hvide bønner, linser eller lignende.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fransk landgryde
- 400 g kålpølse, i skiver
- 1 kg kartofler, i tern, kogte og afkølede
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 aubergine, skåret i tern
- 2 gulerødder, skåret i tynde skiver
- 2 rød peberfrugt, skåret i tern
- 1 squash, skåret i tern
- 1 tsk tørret timian
- 0,50 tsk tørret rosmarin
- 1 tsk røget paprika
- 400 g hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 0,50 dl piskefløde
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille
Rist pølser i olivenolie på en stor sauterpande til de får farve og lidt sprød kant.
Tilsæt løg, hvidløg, aubergine, gulerod, peberfrugt, squash, timian, rosmarin og røget paprika og rist til grøntsagerne tager farve og det dufter skønt.
Tilsæt kartofler, hakkede tomater og grøntsagsboullion, samt lidt piskefløde. Lad retten simre med låg i 10 minutter og smag til med salt og friskkværnet peber.
Server retten i dybe tallerkner med bredbladet persille.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine.
Har du nogensinde prøvet at fryse retten? Jeg har aldrig prøvet at fryse noget med kartofler før, så jeg er lidt i tvivl om de vil blive trælse. Min bedste veninde skal snart på barsel og hun er solomor, så jeg vil gerne lave lidt mad til hendes fryser. Hun elsker denne ret, men jeg vil gerne lave det sådan at hun ikke skal tilføje en masse senere.
Hej Pernille
Hvor er det betænksomt af dig!
Når kartoflerne er tilberedte kan de godt fryses. Men de vil ændre en smule konsistens af frysning og optøning, de bliver lidt mere udkogte. Dog ikke nok til at jeg selv synes det går ud over kvaliteten i en ret som denne.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Superlækker ret, som jeg længe gerne har villet lave, men det blev så først i dag. Den smagte nogenlunde som jeg havde forestillet mig, måske bare en anelse bedre :)
Så dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Kan man evt bruge medister i stedet for kålpølse?
Ja, det vil også være godt! Jeg ville stege medisteren først, og derefter lade den hvile. Skær ud og tilsæt til retten sammen med kartoflerne
God fornøjelse
Kh Ann-Christine