Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koedboller-i-svampesauce/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Mad i fad og ovnretter, Nem Hverdagsmad, Vinter

Kødboller i svampesauce

Kødboller i svampesauce er en nem og lækker ret, som giver den mest vidunderlige sauce, fyldt med god smag.
En god hverdags- og weekendret, som gør lykke ved middagsbordet.

Den cremede sauce med god smag fra svampene og de saftige kødboller er skønne at servere med både gnocchi, ris, kartofler, pasta eller kartoffelmos. Suppler selv med en god salat, lidt dampet broccoli eller lignende, hvis du gerne vil have lidt ekstra grønt til.

En rigtig hyggesmovset ret, som får den dejligste smag fra fennikel og rosmarin – det er bare særlig godt sammen med champignon.

Prøv også: opskrift på bagt gnocchi i tomatsauce >>

PT45MPT30M4

Kødboller i svampesauce

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Kødboller
  • 400 g hakket svinekød
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk rosmarin, tørret
  • salt
  • sort peber
  • Svampesauce
  • 300 g champignon, i kvarte
  • 1 løg, finthakket
  • 2 hvidløg, finthakket
  • 1 tsk timian, tørret
  • 0,50 tsk rosmarin, tørret
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk majsstivelse
  • 350 g gnocchi
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal + lidt saft
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 5 g smør
  • salt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør alle ingredienserne til kødboller godt sammen og lad farsen hvile i minimum en halv time i køleskabet.

Form runde kødboller og steg de runde kødboller på en stor pande med smør og olie ved middelhøj varme, til de har fået en flot stegeskorpe. Sæt kødbollerne til side.

Varm den samme pande godt op, tilsæt mere fedtstof hvis nødvendigt, og rist svampene ved høj varme under konstant omrøring. Skrue lidt ned for varmen, når champignonerne har fået en smuk gylden stegeskorpe.

Tilsæt løg, hvidløg, timian og rosmarin og sauter under omrøring, til løgene er blevet bløde.

Rør majsstivelsen ud i en skål med afkølet boullion, og kom blandingen samt fløde og hvidvin på panden. Rør det godt sammen og kog op under omrøring. Juster konsistensen med evt mere grøntsagsboullion og kom kødbollerne tilbage i svampesaucen.

Lad retten småsimre i 10 minutter, til kødbollerne er gennemstegt. Kom gnocchi i retten og varm godt igennem i et par minutter.

Smag til med fintrevet citronskal, lidt citronsaft, salt og peber.

Server med et drys finthakket persille.