Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tarteletter-hoens-asparges/ Aftensmad Forretter, Julefrokost, Juleopskrifter, Mormormad, Natmad

Tarteletter med høns i asparges

Høns i asparges fyldt i tarteletter – klassisk og altid godt!

Det er et hit i min familien og det er en dejlig traditionel ret at servere til både julefrokoster, påskefrokoster og til en dejlig aftensmad til både hverdage og weekender. Nemt og lækkert og så kan man jo altid servere en kålsalat og lidt gnavegrønt til som tilbehør i hverdagene.

Det er også en skønt som restemad, efter man har tilberedt en hel kylling eller suppehøne. Fyldet kan tilberedes dagen i forvejen og lunes inden servering.

Prøv også: opskrift på lækker hønsesalat >>

PT45MPT30M4

Tarteletter med høns i asparges

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Kogt kyllingebryst eller hønsebryst
  • 2 hønsebryst
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 gulerod, i tern
  • 1 løg, i tern
  • 2 laurbærblade
  • 5 peberkorn
  • 1 tsk salt
  • Fyld til Tarteletter
  • 40 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 200 g hvide asparges
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 12 tarteletter
  • 1 håndfuld persille
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kogt hønsebryst eller kyllingebryst
Kom hønsebryst eller kyllingebryst i en gryde med grøntsagsboullion, en gulerod, 1 løg, peberkorn, salt og laurbærblade og lad det simrekoge i 15 minutter. Gem 3 dl kogevand til tarteletsaucen.

Tarteletter
Smelt smør i en gryde og pisk mel i til en melbolle. Pisk derefter mælk i, lidt efter lidt til saucen er helt jævn. Kog op og lad saucen koge igennem 1-2 minutter under omrøring og smag til med salt, peber og juster konsistensen med kogevand fra kyllingen/hønen.

Skær hønsekødet i tern, dræn asparges og kom det i saucen.

Lun tarteletterne i ovnen efter anvisning på pakken.

Fyld de lune tarteletter med sauce og pynt med persille og kværn sort peber over, samt et lille drys flagesalt.