Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/tarteletter-hoens-asparges/

Tarteletter med høns i asparges

Høns i asparges fyldt i tarteletter – klassisk og altid godt!

Det er i grunden ret sjældent vi spiser tarteletter, men da jeg tidligere her i januar, kogte en langtidssimret god gammeldags hønsekødssuppe, så lavede vi disse nemme og lækre tarteletter dagen efter.

Det er også perfekt som restemad efter man har tilberedt en hel kylling og hvis man ikke lige har eller kan få fat i en suppehøne, så kan snildt bruge kylling eller hønsebryst på frost til høns i asparges i stedet.

Tip
Vi køber med jævne mellemrum en pakke øko Hanegal hønsebryst på frost og koger den efter den er tøet op, som anvist i opskriften herunder. Smager godt til retter som både clubsandwich, kyllingesalater, suppe, kylling i karry osv – og er mere budgetvenligt end øko kylling.

PT20M

Tarteletter med høns i asparges

4 pers.     20 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 2 x kogt hønsebryst eller kyllingebryst (se vejl. hvis du ikke har kogt hønsebryst)
  • 40 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • salt og peber
  • 200 g hvide asparges - i sæson friske dampede asparges og udenfor sæson aspargessnitter på glas
  • Derudover
  • 12 tarteletter
  • finthakket persille eller brøndkarse
  • friskkværnet peber og flagesalt
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Kogt hønsebryst eller kyllingebryst
Jeg laver tarteletter med høns i asparges, når vi har kød fra hjemmelavet hønsekødssuppe – alternativt kan man købe kyllingebryst eller hønsebryst og koge det i en gryde i 20 minutter med lidt grøntsagsboullion, en gulerod i grove tern, 1 løg i tern, peberkorn, salt og laurbærblade.
Gem 3 dl kogevand.

Tarteletter
Smelt smør i en gryde og pisk mel i til en melbolle. Pisk derefter mælk i, lidt efter lidt til saucen er helt jævn. Kog op og lad saucen koge igennem 1-2 minutter under omrøring og smag til med salt, peber og juster konsistensen med kogevand fra kyllingen/hønen.

Skær hønsekødet i tern, dræn asparges og kom det i saucen.

Lun tarteletterne i ovnen.

Fyld de lune tarteletter med sauce og pynt med persille eller brøndkarse og kværn sort peber over, samt et lille drys flagesalt.