Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kyllinge-korma/

Kylling Korma

Kylling Korma er en fantastisk ret fra det indiske køkken.

Mild, cremet og lækker og ikke spor stærk, så kan hele familien fint være med.

Retten er nem og tager ikke lang (arbejds)tid – blot skal man huske at marinere kyllingen dagen før den skal tilberedes, eller som minimum 12 timer forinden, så lav marinaden aftenen før eller fra morgenstunden. Det giver nemlig den allerbedste smag og en super mør Kylling Korma.

PT12H

Kyllinge Korma

Tid i alt12 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Korma Marinade
  • 500 g kyllingebryst, skåret i tern
  • 1 spsk garam masala
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 15 g ingefær, fintrevet
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %, eller drænet yoghurt
  • Korma Sauce
  • 1 spsk kokosolie
  • 2 rødløg, skåret i tynde både
  • 75 g tomatpuré
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 65 g mandler, evt. smuttede
  • Raita dressing
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 0,50 agurk, groftrevet
  • 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 lime, saften herfra
  • Til anretning
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 lime, lidt limesaft til at dryppe over
  • 4 dl basmati ris
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Marinade til kød – 12- 24 timer inden servering
Skær kyllingekødet i små mundrette stykker.

Bland marinaden sammen og vend kyllingestykkerne grundigt deri, så de bliver dækket over alt af marinade.

Stil marinaden på køl og lad den trække natten over (mellem 12-24 timer.)

Raitadressing
Drys groftrevet agurk med salt og lad det trække i 15 min.

Dræn væden godt fra gennem en sigte. Vend agurk med yoghurt, hvidløg mv.

Kan opbevares på køl i 1-2 dage.

Inden servering
Smelt kokosolie på en pande og sauter kort løgene derpå til de er blevet bløde.

Kom kyllingestykkerne på sammen med marinaden og steg kyllingestykkerne grundigt under omrøring.

Tilsæt tomatpure og kokosmælk, sæt låg på og lad retten simre i 30 minutter.

Rør de hakkede mandler i og smag til med salt og friskkværnet peber.

Serveres med aromatiske basmati ris, frisk koriander og raita dressing.