Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/syltede-rodlog/

Syltede rødløg

Har I prøvet at lave syltede rødløg?

Det smager helt vildt fantastisk og er for det første virkelig, virkelig nemt og for det andet er det fremragende som tilbehør i alt fra hjemmelavede hotdogs og burgere til sandwich, salater og kebab.

De sød syrlige løg bliver efter et par dage i glasset bløde og får den fineste pink farve. Ofte får jeg først lavet den første portion lige et par timer inden vi skal bruge dem, så er løgringene stadig sprøde, men har lige fået et sødt eddiketwist. Jeg laver så en stor portion af to-tre rødløg, og så har jeg syltede rødløg til et par ugers brug.

PT10M

Syltede rødløg

1 glas    10 min.
1 glas
Ingredienser
  • 3-4 rødløg, mellem størrelse
  • 4-5 dl alm. eddike
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk peberkorn
  • + evt. dild, laurbærblade, allehånde, kanel, stjerneanis, kardemommekapsler, chiliflager, nelliker, sennepsfrø og lign (kan undlades)
Udskriv opskrift
10 min.
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg laver opskriften her >>

 

Skær løgringene i tynde skiver og kom dem i et rent skoldet glas. Eddike og sukker koges op i en gryde sammen med peberkorn og evt krydderier. Hæld eddikeblandingen over løgene. Luk glasset og opbevar køligt.

Jeg ved ikke hvor længe det kan holde sig, men 2-3 uger er det lykkedes fint med herhjemme – vi når dog at spise det inden.