Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/broccolisalat/

Broccolisalat

Broccolisalat med smukke granatæblekerner, en god bacon og lækker nem dressing er en af mine yndlingssalater i vinterhalvåret.

Den passer perfekt som tilbehør til rigtig mange retter og smager virkelig godt.

Hvis man har en rest grønkål, rødkål eller lign i grøntsagsskuffen, så kan det snittes helt fint og blandes i den lækre broccolisalat og passe perfekt til. I stedet for granatæble, så er den nemme broccoli salat også skøn med æbler skåret i små tern eller med pære.

Læs også: Opskrift på sprød rødkålssalat med æble

PT10M

Broccolisalat

4 pers.     10 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 1-2 broccoli (lidt afhængig af størrelsen) skåret i små buketter
  • 1/2 dl granatæblekerner
  • 1/2 rødløg i fine tern
  • 2 spsk solsikkefrø
  • 2 spsk tørrede tranebær eller rosiner
  • 3-4 skiver god bacon
  • Dressing
  • 1 dl yoghurt natural eller creme fraiche 18 %
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 tsk sukker
  • flagesalt og friskkværnet peber
Udskriv opskrift
10 min.
Fremgangsmåde

Skær bacon i skiver og steg det på panden til det er sprødt. Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle og hak det derefter groft.

Rør dressingen sammen af yoghurt, mayonnaise, sukker, salt og peber. Smag til – den er også lækker med en smule dijonsennep.

Vend alle råvarerne til salaten og dressingen sammen i en stor skål – tag evt lidt broccoli, bacon og granatæblekerner fra til topping.