Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/jordskokkesuppe/

Jordskokkesuppe med torsk æbletern og bacon

Cremet, smagfuld og samtidig mild og overraskende jordskokkesuppe.

Jeg tror næsten denne suppe er min yndlings – selv om det er svært at vælge, for der er jo virkelig mange gode.

Min jordskokkesuppe toppes med søde og syrlige æbletern, sprød og salt bacon, mør og mild ovnbagt torsk, og så selvfølgelig den cremede og fyldige jordskokkesuppe.

Den blev simpelthen så god. En ting er suppen, som er ret simpel og lækker i sig selv. Men tilbehøret er virkelig helt enestående til en jordskokkesuppe – så prøv endelig.

PT30min

Jordskokkesuppe med torsk, æbletern og bacon

4 pers.    30 min
4 pers.
Ingredienser
  • 350 g skrællet jordskokker i tern
  • 300 g skrællet kartofler i tern
  • 2 mellemstore løg i grove tern
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kviste timian eller 1 tsk tørret timian
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 liter hønseboullion
  • lidt revet muskatnød
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 torskefilet fra fiskehandleren ( det er nok til 4)
  • Ristet bacon crunch (kan evt erstattes af sprød og bagt parmaskinke)
  • 2 små æbler i tern
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Jordskokker, kartofler, løg, timian og hvidløg kommes i en gryde sammen med olivenolie og sauter i 2 minutter ved middelvarme. Tilsæt boullion og læg låg på, lad det koge i 15 minutter.

Imens suppen koger, laves tilbehøret:

Torsken rulles og lægges i et ovnfast fad på bagepapir. Bages i en forvarmet ovn i 15 minutter. Bland honning, æbleeddike og citron i en skål og vendes med æbleternene. Bacon skæres i små tern og ristes sprød på panden

Når suppen har kogt i 15 minutter, tages den af varmen og blendes med en stavblender. Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og muskatnød.

Anrettes i en skål eller på en dyb tallerken: Først anrettes en lille forhøjning i midten med æbletern, hvorpå torsken placeres. Suppen hældes rundt om torsken, og tilsidst drysses med sprød bacon og et par enkelte æbletern oven på torsken. Lidt frisk timian pynter smukt på toppen.

Server gerne et godt brød til – fx disse lækre osteboller eller koldhævet flutes