Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cremet-polenta-med-tomater/

Cremet polenta med bagte tomater

Cremet polenta er så lækkert og her får du min opskrift på den lækre ret, serveret fyldt med smag fra parmesan, bagte tomater, krydderurter og hvidløg.

Hvis du serverer den som en hovedret, rækker denne opskrift fint til 4 personer, uden tilbehør. Polenta mætter godt og længe. Hvis du servere fx kylling eller fisk til, samt ekstra salat og brød, så rækker retten glimrende til 6-8 personer. Skulle der være en rest til dagen efter, så kan du spise den kold, sammen med en salat.

Prøv også: opskrift på melanzane alla parmigiana >>

PT60M

Cremet polenta med bagte tomater

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Ovnbagte tomater
  • 350 g tomat, små og på stilke
  • 3 fed hvidløg, hele og med skal
  • 1 stængel frisk timian
  • 1 stængel frisk rosmarin
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Cremet polenta
  • 6 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 200 g polenta mel
  • 30 g smør
  • 50 g parmesan, eller anden hård ost, fintrevet
  • 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 0,50 håndfuld bredbladet persille
  • 25 g parmesan, i flager
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Ovnbagte tomater
Læg tomaterne på stilke i et lille ovnfast fad på bagepapir. Fordel hvidløg, hele krydderurter, olie, salt og peber over og bag i en forvarmet ovn ved 150 grader i cirka 45 minutter.

Hæld den saft der er i fadet fra tomaterne og olien i en skål. Smut hvidløget af skallen og fordel hvidløgscremen i olien og saften fra tomaterne. Rør det godt sammen.

Cremet polenta
Kom vand og mælk i en gryde og kog det op.

Pisk polentagryn i og bring det op til kogepunktet. Skru ned til lav varme og læg låg på. Lad polentaen trække til den er mør og cremet.

Rør smør og friskrevet parmesan i og smag til med salt og peber og citronskal

Servering
Anret den cremede polenta på tallerkener med tomater.

Dryp hvidløgs- og tomatsaften over og server med lidt parmesanflager og et drys persille.