Nem og hurtig Lasagne


Nem og hurtig lasagne er ikke at sammenligne med min lækre langtidssimrede skønne lasagne – som er herlig til weekenderne og dage med god tid.
Denne opskrift på nem lasagne er derimod en hverdagsredning og en herlig en af slagsen. Perfekt til de dage, hvor det skal gå stærkt og tiden ikke er til simre og langtidshygge i køkkenet. For at få lidt cremet konsistens i lasagnen – som jo ellers opnåes ved at lade den simre længe – så har jeg tilsat piskefløde og brugt friske lasagneplader for kortere bagetid.
Prøv også: min bedste opskrift på chili con carne >>
Nem og hurtig lasagne
- 400 g hakket oksekød
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg
- 3 gulerod, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 1 spsk olivenolie
- 2 dåser hakkede tomater
- 30 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 75 g koncentreret tomatpuré
- 1 spsk oregano, tørret
- 1 spsk timian, tørret
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- sort peber, friskkværnet
- salt
- Derudover
- 200 g friske lasagneplader
- 125 g frisk mozzarella
- 5 g smør, til formen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Brun kødet i en gryde med olivenolie under omrøring ved høj varme.
Tilsæt grøntsagerne, hakkede tomater, soltørrede tomater, grøntsagsboullion, tomatpure, oregano og timian og grøntsagsbouillon.
Lad det simre uden låg i 5 minutter. Smag til med salt, peber og piskefløde.
Smør et ovnfast fad og fordel skiftevis sauce og lasagneplader, til der kan afsluttes med et lag sauce. Riv mozzarella i mindre stykker og fordel over lasagnen. Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Nøj, den lyder lækker. Har aldrig prøvet med kartoffel i lasagnen…men det lyder godt og tænker det giver en god fylde?!
Har lige prøvet opskriften her til aften. Tommel op fra hele familien – også dem der ikke plejer at være vilde med masser af grønt i lasagnen. Den kommer vi til at lave igen!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Sikke en lækker lasagne. Hvor er det smukke fad fra i øvrigt ?
Nemt og lækkert :) – fadet er fra Pillivuyt
Ulla, det giver nemlig en god fylde og konsistens til saucen, jeg rivet den groft, for så bliver saucen mere grov og med noget at tygge i, det kan vi godt lide
Nemt og lækkert på en hverdag og med basisvarer som næsten alle var på hylderne i forvejen. Jeg brugte soyafløde, da det lige var, hvad jeg havde på lager, og den blev lækker cremet i konsistensen.
Thumbs up herfra!
Tak for det :) Det er dejligt at høre
Kære Ann-Christine,
Tak for dine evigt inspirerende input og gode ideer. Jeg beundrer meget dit flotte arbejde og benytter mange af de gode opskrifter, blandt andet denne fantastiske opskrift på grøntsagslasagne. Den er et hit i hele familien, og jeg kan slet ikke forstå, hvordan jeg kunne klare mig uden førhen.
God Pinseweek-end :)
Kære Maj-Britt,
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, som varmer :)
Håber du har haft en skøn pinse
Rigtig dejlig ny uge til dig
Kh AC
Den var en lækker lasagne ☺ Jeg formoder timian var 1 spsk også? Og piskefløden kom første i under bagning nummer to, da jeg ikke lige havde fået den i sammen med alt det andet ? Jeg husker sikkert det hele næste gang. God weekend
Godt du lige skriver, timian er på nu :)
Så dejligt at høre at det smagte godt!
God weekend
Kh AC
Kære Ann-Christine
Tak for en lækker lasagne. Jeg oplevede desværre, at der var en del væde i bunden af lasagnen. Jeg ved godt, at der er mange grøntsager i, men har du nogen råd til at undgå væde i bunden?
Mvh. S
Det kan variere en del hvor meget væde grøntsagerne afgiver, men prøv evt blot at komme 1/2 – 1 dl mindre grøntsagsboullion i saucen.
Kh AC
En opdatering herfra. Jeg lavede lasagnen igen i fredags og brugte 1 dl grøntsagsbuillon i stedet for 2 med rigtig fint resultat. Der var ingen væde i bunden og lasagnen smagte så godt.
Tak for du tog dig tid til at svare og for alle dine lækre opskrifter. Jeg bruger dem hver uge og er blevet meget bedre til at lave mad, siden jeg opdagede dig. I går lavede jeg din lækre drømmekage for tredje gang.
Rigtig godt søndag aften :-)
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for tilbagemeldingen og de super pæne ord om mine opskrifter :)
Rigtig god aften til dig
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Tak for en dejlig blog og masser af madinspiration.
Jeg vil lige høre dig om en ting, som jeg er ved at blive skør over. Har denne opskrift tidligere været offentliggjort i en vegetarisk version (med valgfri chorizo, og ligeledes med fløde og kartoffel)? Jeg har nemlig for nylig lavet en vegetarisk lynlasagne ned udgangspunkt i en af dine opskrifter. Den blev en succes, og jeg tænkte, at den godt kunne gå hen og blive en hverdagsklassiker hjemme hos os. Men næste gang jeg søgte efter den herinde, kunne jeg kun finde denne opskrift med oksekød. Som til gengæld minder overraskende meget om.
Kan du hjælpe mig med at opklare mysteriet? Er der tale om den samme opskrift, som er blevet opdateret eller to forskellige? Og har du et link til den vegetariske version? Eller er det bare mig, der er blevet skør?
Mange hilsner,
Maja
Hej Maja,
Tusind tak for din søde hilsen!
Godt du skriver :) – og du har helt ret, det er samme opskrift, blot med kød. Du kan sagtens blot undlade oksekødet og have den samme vegetar-lynhurtige-lasagne som før.
Kh AC
Jeg hægter mig lige på her. Hvis man laver den vegetariske udgave, skal man så erstatte de 400 g oksekød med 400 g ekstra grøntsager oven i dem, der allerede er noteret i opskriften? Eller måske endda mere? Jeg kunne forestille mig at grøntsagerne svinder meget ved opkogning. :)
Det kan man – men ikke nødvendigvis … prøv at tage et kig på denne vegetarlasagne og eksperimenter frem derfra
Mmm rigtig lækker lasagne som hele familien kan li’! Jeg var spændt på hvordan der fungerede uden en decideret bechamel sauce, men den var helt som den skal være!!
Hvor er det godt at høre :)
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften ♡
God påske
Kh AC
Har du nogle foreslag til hvad jeg kan erstatte gulerødderne med hvis man ikke kan tåle dem?
Du kan blot undlade dem eller erstatte med squash fx
Jeg har tidligere læst det som det var valdemarslotskro s opskrifter. Har tidligere bagt havregrynskager til familiens store begejstring og kan pludselig se at navnet er valdemarsro. Det bliver det jo ikke ringere af.
Dine opskrifter er lækre og nemme at gå til.
Glæder mig til at få nyhedsbrev fremover. Tak for det.
Hvor pudsigt, men ja, de to har intet med hinanden at gøre ;)
Så dejligt at høre du er glad for mine opskrifter, og mange tak for din søde hilsen
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Har lavet den her 2 gange på en uge og den fungerer bare! :) Især ideen med fløden direkte i saucen synes jeg er genial og sparer tid og den smager virkelig skønt. Jeg havde en rest sauce tilovers, som vi peppede med taco krydderi og spiste dagen efter i tacos. Win-win!
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Skøn aften til dig
Kh AC
Tak for lækre opskrifter.
Er det friske lasagneplader, du bruger?
Tak for din søde hilsen, jeg bruger tørrede lasagneplader
Kh AC
Kan jeg lave sovsen om formiddagen og så putte det hele i ovnen til aften
Ja, det kan du sagtens :)
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Vi er helt vilde med denne opskrift. Jeg spiser dog kun vegetarisk og tænker om jeg kan erstatte kødet med linser. I så fald hvor mange gram vil du tro ?
På forhånd tak og hilsen
Christina
Hej Christina
Det kan du sagtens – jeg bruger ca 150 g linser når jeg laver denne i en vegetarversion
Kh AC