Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hurtig-lasagne/

Nem og hurtig Lasagne

Nem og hurtig lasagne er ikke at sammenligne med min lækre langtidssimrede skønne lasagne – som er herlig til weekenderne og dage med god tid.

Denne opskrift på nem lasagne er derimod en hverdagsredning og en herlig en af slagsen. Perfekt til de dage, hvor det skal gå stærkt og tiden ikke er til simre og langtidshygge i køkkenet. For at få lidt cremet konsistens i lasagnen – som jo ellers opnåes ved at lade den simre længe – så har jeg  tilsat piskefløde og groftrevet kartoffel.

Prøv også: min bedste opskrift på chili con carne >>

PT45M

Nem og hurtig lasagne

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg
  • 4 gulerødder, groftrevet
  • 2 kartofler, groftrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 100 g tomatpuré
  • 1 spsk oregano, tørret
  • 1 spsk timian, tørret
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • sort peber, friskkværnet
  • salt
  • Derudover
  • 250 g lasagneplader
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 spsk smør, til formen
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Brun kødet i en gryde med olivenolie under omrøring ved høj varme.

Tilsæt alle grøntsagerne, hakkede tomater, grøntsagsboullion, tomatpure, oregano og timian og grøntsagsbouillon.

Lad det simre  uden låg i 10-15 minutter.

Smag til med salt, peber og rund saucen af med piskefløde.

Smør et ovnfast fad og fordel skiftevis sauce og lasagneplader, til der kan afsluttes med et lag sauce. Kom den hurtige lasagne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag i 15 minutter.

Tag ud af ovnen, fordel frisk mozzarella på og bag videre i ca 10 minutter – tjek om pastaen er al dente, ved at stikke en gaffel i lasagnen.